r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta Habcsók Mézi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Barackos túrótorta Habcsók Mézi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

404
Kalória
18.1g
Fehérje
56.4g
Szénhidrátok
11.6g
Zsír
135.1g
Víz
75g
Koleszterin
958.3mg
Rost
48.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4838 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.9 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.5 g

Zsír

  • Összesen
    138.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12527.3 g
  • Cink
    2605 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    2063 mg
  • Vas
    2009 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    3818 mg
  • Nátrium
    1566 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    81 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.4 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1620.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    250 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    408 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 4838 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.6 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Üssük fel a tojásokat, külön szedve a fehérjéket. A fehérjékből verjünk kemény habot, hozzáadva a 2 cs vanilin cukrot.
  2. A tojássárgákhoz is adjuk hozzá a 150 g kristálycukrot, verjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót (sütőpor, 6 ek liszt, 4 ek olaj, 6 ek tej), s keverjük csomómentesre és homogénné.
  3. Adjuk hozzá óvatosan a fehérjehabot.
  4. Kenjünk ki egy kör alakú sütőformát (hasznos, ha kapcsos, levehető a karimája.) Lisztezzük is be egy picit, és öntsük bele a masszát. 10 percet nagy lángon sül (kb. 190 fok), s még 30-40 percet kis lángon a sütőben. (170 fok kb.). Tűpróba, utána kivesszük hűlni.
  5. Addig előkészítjük a többit. A túróhoz hozzáöntünk 300 g porcukrot, jól elkeverjük
  6. 1 dl tejet felteszünk melegedni, majd hozzáöntjük a zselatint, folyton kevergetjük a zacskó hátoldalán jelzett ideig (kb. 3 perc), majd a túróhoz öntjük, elkeverjük.
  7. A barackot cikkekre szeleteljük.
  8. Ha kész a piskóta, középen vízszintesen félbevágjuk, és a tetejét félretesszük. Ráöntjük a túró felét, elegyengetjük.
  9. Ráhelyezünk pár barackszeletet. Majd a túró másik felét is rákanalazzuk, és simítjuk, majd újra barackokat helyezünk rá. Végül beborítjuk a piskóta tetejével, ezt is befedjük barackkal.
  10. 2 dl vizet felteszünk melegedni, egy kis részét összekeverjük a gyümölcskocsonya porral (ha nem ízesített, akkor még 2 ek cukorral is), hozzáöntjük a vízhez, s folytonos kevergetés közben várjuk, hogy besűrűsödjön. Nem fog látványosan sűrűsödni, hisz akkor dermed, ha hűl. Majd lelocsoljuk vele a tortát.
  11. Picit hűl, majd betesszük a hűtőbe egy éjszakát pihenni.
  12. Következő nap levehetjük a forma karimáját, és már lehet is szeletelni!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Anyukám névnapjára készült a sütemény, hamar el is fogyott a kis családi ünnepségen. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a fajta sütit, kellemes, hűsítő itt a nyári melegben. A készítés menetéről találtok még több képet itt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!