Barackos túrótorta Habcsók Mézi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
23g tojás29 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
6 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
24 kcal
-
5g tej3 kcal
-
1g margarin6 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
83g tehéntúró123 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
8g tej5 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
50g őszibarack19 kcal
-
17g víz0 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
-
2g cukor6 kcal
Összesen
404
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
60g tej34 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
1000g tehéntúró1470 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
600g őszibarack225 kcal
-
200g víz0 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
4838
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
9.4g tojás12 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
2.1g tej1 kcal
-
0.3g margarin2 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
34.3g tehéntúró50 kcal
-
10.3g porcukor40 kcal
-
3.4g tej2 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
20.6g őszibarack8 kcal
-
6.9g víz0 kcal
-
0.4g tortazselé1 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
Összesen
166
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1043.9 g
-
Cink 217 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 167 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 135.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
404
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 217.5 g
Zsír
-
Összesen 138.8 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12527.3 g
-
Cink 2605 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 2063 mg
-
Vas 2009 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 3818 mg
-
Nátrium 1566 mg
-
Réz 101 mg
-
Mangán 81 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 676.4 g
-
Cukor 585 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1620.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 250 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1201 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 758 mg
-
Retinol - A vitamin: 464 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 994 micro
-
β-crypt 408 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1760 micro
Összesen
4838
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.6 g
-
Cink 89 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 69 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 41 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
150 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
6 evőkanál finomliszt
-
4 ek napraforgó olaj
-
6 ek tej
A krémhez
-
1 kg tehéntúró
-
300 g porcukor
-
1 dl tej
-
20 g zselatinfix
-
2 dl víz
-
1 csomag tortazselé
-
2 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- Üssük fel a tojásokat, külön szedve a fehérjéket. A fehérjékből verjünk kemény habot, hozzáadva a 2 cs vanilin cukrot.
- A tojássárgákhoz is adjuk hozzá a 150 g kristálycukrot, verjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót (sütőpor, 6 ek liszt, 4 ek olaj, 6 ek tej), s keverjük csomómentesre és homogénné.
- Adjuk hozzá óvatosan a fehérjehabot.
- Kenjünk ki egy kör alakú sütőformát (hasznos, ha kapcsos, levehető a karimája.) Lisztezzük is be egy picit, és öntsük bele a masszát. 10 percet nagy lángon sül (kb. 190 fok), s még 30-40 percet kis lángon a sütőben. (170 fok kb.). Tűpróba, utána kivesszük hűlni.
- Addig előkészítjük a többit. A túróhoz hozzáöntünk 300 g porcukrot, jól elkeverjük
- 1 dl tejet felteszünk melegedni, majd hozzáöntjük a zselatint, folyton kevergetjük a zacskó hátoldalán jelzett ideig (kb. 3 perc), majd a túróhoz öntjük, elkeverjük.
- A barackot cikkekre szeleteljük.
- Ha kész a piskóta, középen vízszintesen félbevágjuk, és a tetejét félretesszük. Ráöntjük a túró felét, elegyengetjük.
- Ráhelyezünk pár barackszeletet. Majd a túró másik felét is rákanalazzuk, és simítjuk, majd újra barackokat helyezünk rá. Végül beborítjuk a piskóta tetejével, ezt is befedjük barackkal.
- 2 dl vizet felteszünk melegedni, egy kis részét összekeverjük a gyümölcskocsonya porral (ha nem ízesített, akkor még 2 ek cukorral is), hozzáöntjük a vízhez, s folytonos kevergetés közben várjuk, hogy besűrűsödjön. Nem fog látványosan sűrűsödni, hisz akkor dermed, ha hűl. Majd lelocsoljuk vele a tortát.
- Picit hűl, majd betesszük a hűtőbe egy éjszakát pihenni.
- Következő nap levehetjük a forma karimáját, és már lehet is szeletelni!:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10189
- Feltöltés dátuma: 2012. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anyukám névnapjára készült a sütemény, hamar el is fogyott a kis családi ünnepségen. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a fajta sütit, kellemes, hűsítő itt a nyári melegben. A készítés menetéről találtok még több képet itt.