r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta Habcsók Mézi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos túrótorta Habcsók Mézi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4838 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.9 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.5 g

Zsír

  • Összesen
    138.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12527.3 g
  • Cink
    2605 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    2063 mg
  • Vas
    2009 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    3818 mg
  • Nátrium
    1566 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    81 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.4 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1620.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    250 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    408 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 4838 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.6 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Üssük fel a tojásokat, külön szedve a fehérjéket. A fehérjékből verjünk kemény habot, hozzáadva a 2 cs vanilin cukrot.
  2. A tojássárgákhoz is adjuk hozzá a 150 g kristálycukrot, verjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót (sütőpor, 6 ek liszt, 4 ek olaj, 6 ek tej), s keverjük csomómentesre és homogénné.
  3. Adjuk hozzá óvatosan a fehérjehabot.
  4. Kenjünk ki egy kör alakú sütőformát (hasznos, ha kapcsos, levehető a karimája.) Lisztezzük is be egy picit, és öntsük bele a masszát. 10 percet nagy lángon sül (kb. 190 fok), s még 30-40 percet kis lángon a sütőben. (170 fok kb.). Tűpróba, utána kivesszük hűlni.
  5. Addig előkészítjük a többit. A túróhoz hozzáöntünk 300 g porcukrot, jól elkeverjük
  6. 1 dl tejet felteszünk melegedni, majd hozzáöntjük a zselatint, folyton kevergetjük a zacskó hátoldalán jelzett ideig (kb. 3 perc), majd a túróhoz öntjük, elkeverjük.
  7. A barackot cikkekre szeleteljük.
  8. Ha kész a piskóta, középen vízszintesen félbevágjuk, és a tetejét félretesszük. Ráöntjük a túró felét, elegyengetjük.
  9. Ráhelyezünk pár barackszeletet. Majd a túró másik felét is rákanalazzuk, és simítjuk, majd újra barackokat helyezünk rá. Végül beborítjuk a piskóta tetejével, ezt is befedjük barackkal.
  10. 2 dl vizet felteszünk melegedni, egy kis részét összekeverjük a gyümölcskocsonya porral (ha nem ízesített, akkor még 2 ek cukorral is), hozzáöntjük a vízhez, s folytonos kevergetés közben várjuk, hogy besűrűsödjön. Nem fog látványosan sűrűsödni, hisz akkor dermed, ha hűl. Majd lelocsoljuk vele a tortát.
  11. Picit hűl, majd betesszük a hűtőbe egy éjszakát pihenni.
  12. Következő nap levehetjük a forma karimáját, és már lehet is szeletelni!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10189
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám névnapjára készült a sütemény, hamar el is fogyott a kis családi ünnepségen. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a fajta sütit, kellemes, hűsítő itt a nyári melegben. A készítés menetéről találtok még több képet itt.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...