r
Nosalty Logó

Barackos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cseresznye
Barackos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1006 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4020 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.2 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1770 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 1006 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4943 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1145 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    2130 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.7 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1616 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    7081 micro
  • β-crypt
    602 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 4020 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük.
  2. A liszttel elkevert sütőport és a felvert tojásfehérjét fokozatosan hozzákeverjük.
  3. Margarinnal kikent, belisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük a tésztát.
  4. A tészta tetejére helyezzük a kimagozott, nyolcadokba (kockára) vágott barackokat.
  5. Előmelegített sütő középső rácsára helyezve megsütjük (tűpróba!).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 42781
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos piskóta
Cseresznye 1 recept

Nagyon sok sárgabarackunk volt itthon. Két nap alatt 3 receptet is kipróbáltunk, és harmadik nap találtuk ezt a receptet egy abc reklámújságában, amit kissé átalakítva készítettünk el. Bizton állítom, ez lett a legjobb mind közül! Nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető sütemény. A tésztája rugalmas, világos, kellemes állagú. A süti széle olyan, mintha kissé meg lenne karamellizálódva a benne lévő cukor, ezáltal finom kérget alkot :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...