r
Nosalty Logó

Barackos lepény Medeától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos lepény Medeától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 2384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Állandó keverés közben belekeverjük az egész tojásokat, és belevegyítjük a reszelt citromhéját meg a lisztet.
  2. A tésztát vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe (vagy tortaformába) öntjük. Elsimítjuk.
  3. A tetejét barackszeletekkel körkörösen kirakjuk, és meghintjük a mandulapehellyel (ez elhagyható, vagy dióval helyettesíthető).
  4. Előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük.
  5. Ha kisült, a kész lepényt meghintjük porcukorral. Miután kihűlt, felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6149
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vannak olyan klasszikusok, amikhez felesleges hosszú történetet hozzáfűzni. Nekem a régi időket juttatja eszembe, minden divatos hozzávalótól és elkészítés módszertől mentes. Ugyanolyan ízű, amilyen a nagymamáé, sőt a dédimé is volt... tökéletes nosztalgia süti egy vasárnap délutáni kávézáshoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...