Barackos kráterszelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Diana Black
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
23g tojás29 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
3 kcal
-
8g tej5 kcal
-
63 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
14 kcal
-
33g tej19 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
29g barackbefőtt16 kcal
A mázhoz
Összesen
357
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g tej56 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A töltelékhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
350g barackbefőtt189 kcal
A mázhoz
Összesen
4242
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
13.6g tojás17 kcal
-
12.4g cukor48 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
4.9g tej3 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
2 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
19.8g tej11 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
17.3g barackbefőtt9 kcal
A mázhoz
-
8.7g tejföl17 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
Összesen
209
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
357
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.1 g
Zsír
-
Összesen 157.2 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1003 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6157.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 1844 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 2263 mg
-
Nátrium 1629 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 636 g
-
Cukor 383 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 643.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 667 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 788 mg
-
Retinol - A vitamin: 599 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 660 micro
-
β-crypt 279 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1490 micro
Összesen
4242
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
25 dkg cukor
-
1 dl tej
-
25 dkg finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
3 ek cukor
A mázhoz
-
175 g tejföl
-
2 ek porcukor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- Megfőzzük a pundigot és félreteszük hűlni, néha kevergetjük, hogy ne pillésedjen be a teteje.
- Míg hűl a pudnig, elkészítjük a tésztát. Az 5 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a többi hozzávalót, a legvégén pedig a tojásfehérje felvert habját.
- Az egészet sütőpapírral kibélelt, vagy vajas kilisztezett-kikent tepsibe teszük. A tetejét tetszés szerinti mennyiségben megrakjuk a barackkal, majd kiskanállal rászaggatjuk a pudingot.
- Előmelegített sütőben sütjük. Félidőnél rárakjuk a mázat, melynek elkészítése annyiból áll, hogy a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Még sütjük kb. 10 percig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7185
- Feltöltés dátuma: 2012. február 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Diana Black
2 recept
Legelőször egy vasárnap este készítettem el, mikor valami könnyű, gyors és finom édességre vágytam. Az ebédből megmaradt a barack, amit szerettem volna felhasználni, így jött az ötlet: kicsit felturbózni a kráter szeletet.