r
Nosalty Logó

Barackos kráterszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Diana Black
Barackos kráterszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 4242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    157.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6157.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1844 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    599 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 4242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Megfőzzük a pundigot és félreteszük hűlni, néha kevergetjük, hogy ne pillésedjen be a teteje.
  2. Míg hűl a pudnig, elkészítjük a tésztát. Az 5 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a többi hozzávalót, a legvégén pedig a tojásfehérje felvert habját.
  3. Az egészet sütőpapírral kibélelt, vagy vajas kilisztezett-kikent tepsibe teszük. A tetejét tetszés szerinti mennyiségben megrakjuk a barackkal, majd kiskanállal rászaggatjuk a pudingot.
  4. Előmelegített sütőben sütjük. Félidőnél rárakjuk a mázat, melynek elkészítése annyiból áll, hogy a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Még sütjük kb. 10 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7185
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Diana Black 2 recept

Legelőször egy vasárnap este készítettem el, mikor valami könnyű, gyors és finom édességre vágytam. Az ebédből megmaradt a barack, amit szerettem volna felhasználni, így jött az ötlet: kicsit felturbózni a kráter szeletet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...