r
Nosalty Logó

Barackos-karamellás sütemény

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Barackos-karamellás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 517 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 2062 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 517 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2726.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.6 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 2062 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját a vízzel és cukorral habosra keverjük.
  2. A megmaradt fehérjéből habot verünk kevés cukor segítségével.
  3. A lisztet elekverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a habos tojássárgákat, végül könnyed mozdulatokkal a fehérjét is belekeverjük.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk.
  5. Közben elkészítjük a karamellát. Pár kanál vízzel elkevert cukrot felmelegítünk, majd addig forraljuk, míg a cukor el nem olvad.
  6. A kihűlt piskótára helyezzük a barackszeleteket, majd meglocsoljuk, vagy bekenjük a karamellával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2649
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Ajánló

Szerelmüket keresőknek! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos-karamellás sütemény
NapsütötteVidékünkön 175 recept

Igen, nagyon jól tudom, hogy cukor meg karamell, de nem lehet neki ellenállni. Főleg, mert a nyakunkon van a barackszezon. Befőttel is lehet készíteni. Annak is ajánlom, aki a szerelmét keresi, vagy már megtalálta, csak nem működik jól a kapcsolat.

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...