Barackos joghurttorta Szabcsycake konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szabcsycake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
33g tojás42 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
Krém
-
45g gyümölcsjoghurt43 kcal
-
10g tej6 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
35g habtejszín102 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
30g barackbefőtt16 kcal
-
22 kcal
Összesen
321
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
Krém
-
450g gyümölcsjoghurt432 kcal
-
100g tej56 kcal
-
8g zselatin25 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
300g barackbefőtt162 kcal
-
222 kcal
Összesen
3203
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
17.7g tojás22 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
6.5g finomliszt23 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Krém
-
24.2g gyümölcsjoghurt23 kcal
-
5.4g tej3 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
18.8g habtejszín55 kcal
-
2.7g porcukor10 kcal
-
16.1g barackbefőtt9 kcal
-
4.3g sárgabaracklekvár12 kcal
Összesen
170
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 561.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
321
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.8 g
Zsír
-
Összesen 148.1 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1469 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5615.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1446 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 2156 mg
-
Nátrium 1753 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 369.1 g
-
Cukor 254 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 736.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1495 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 319 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 945 mg
-
Retinol - A vitamin: 1424 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 738 micro
-
β-crypt 245 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1665 micro
Összesen
3203
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojás
-
1 csipet só
-
6 ek cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
Krém
-
1 dl tej
-
1.5 ek zselatin
-
3.5 dl habtejszín
-
2.5 púpozott ek porcukor
-
30 dkg barackbefőtt
-
4 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat különválasztjuk sárgájára és fehérjére.
- A fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig 6 ek (nem púpozott) cukorral felverjük kifehéredésig.
- Egy kis tálba kimérjük a 6 ek (púpozott) lisztet, 1 csomag sütőport és egy késhegynyi szódaport. Elkezdjük összekeverni a szilárd és folyós hozzávalókat.
- A sárgájás masszához teszünk egy kis kemény fehérjét, majd egy nagy szita segítségével hozzárakunk 2 ek lisztes keveréket. Addig csináljuk, míg teljesen összekeverjük az összes hozzávalót.
- Egy kivajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformában (lehet tepsiben is) 180°-on 30 percig sütjük (sütőtől függ).
- Miután megsült, hagyjuk a formában, majd mikor már csak langyos, szépen kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
Krém
- A 3 pohár barackjoghurtot (jogobella light joghurtot használtam) egy nagy tálba öntjük.
- Az 1 dl tejben felforraljuk a 1.5 ek zselatint (horváth rozisat használtam, mást is lehet), kicsit hagyjuk kihűlni, addig felverünk 2 dl habtejszínt 2.5 ek porcukorral.
- 1 konzerv barackot összevágunk, beleöntjük a joghurtba, majd a zselatinos tejet hozzáöntjük a joghurtos masszához, és beleforgatjuk a tejszínt.
- A kihűlt tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük lekvárral, és rárakjuk a tortakarikát.
- Ráöntjük a barackos-joghurtos masszát, majd erre a második tésztalapot.
- Berakjuk a hűtőbe, mialatt felverjük a maradék 1.5 dl habtejszínt, ezt szépen rákenjük, és baracklekvárral, fehércsoki-forgáccsal díszítjük. 2-3 órát állni hagyjuk. Jó sütizést kívánok hozzá :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 22718
- Feltöltés dátuma: 2015. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szabcsycake
4 recept
Megmaradt pár pohár joghurt, aminek épp lejárt a szavatossága, de még nem romlott meg, úgyhogy gondoltam, gyorsan összeütök belőle valami finomat.:)