r
Nosalty Logó

Barackos joghurttorta Szabcsycake konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabcsycake
Barackos joghurttorta Szabcsycake konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    148.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5615.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    2156 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1424 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1665 micro
Összesen 3203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat különválasztjuk sárgájára és fehérjére.
  2. A fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig 6 ek (nem púpozott) cukorral felverjük kifehéredésig.
  3. Egy kis tálba kimérjük a 6 ek (púpozott) lisztet, 1 csomag sütőport és egy késhegynyi szódaport. Elkezdjük összekeverni a szilárd és folyós hozzávalókat.
  4. A sárgájás masszához teszünk egy kis kemény fehérjét, majd egy nagy szita segítségével hozzárakunk 2 ek lisztes keveréket. Addig csináljuk, míg teljesen összekeverjük az összes hozzávalót.
  5. Egy kivajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformában (lehet tepsiben is) 180°-on 30 percig sütjük (sütőtől függ).
  6. Miután megsült, hagyjuk a formában, majd mikor már csak langyos, szépen kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A 3 pohár barackjoghurtot (jogobella light joghurtot használtam) egy nagy tálba öntjük.
  2. Az 1 dl tejben felforraljuk a 1.5 ek zselatint (horváth rozisat használtam, mást is lehet), kicsit hagyjuk kihűlni, addig felverünk 2 dl habtejszínt 2.5 ek porcukorral.
  3. 1 konzerv barackot összevágunk, beleöntjük a joghurtba, majd a zselatinos tejet hozzáöntjük a joghurtos masszához, és beleforgatjuk a tejszínt.
  4. A kihűlt tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük lekvárral, és rárakjuk a tortakarikát.
  5. Ráöntjük a barackos-joghurtos masszát, majd erre a második tésztalapot.
  6. Berakjuk a hűtőbe, mialatt felverjük a maradék 1.5 dl habtejszínt, ezt szépen rákenjük, és baracklekvárral, fehércsoki-forgáccsal díszítjük. 2-3 órát állni hagyjuk. Jó sütizést kívánok hozzá :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 22779
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabcsycake 4 recept

Megmaradt pár pohár joghurt, aminek épp lejárt a szavatossága, de még nem romlott meg, úgyhogy gondoltam, gyorsan összeütök belőle valami finomat.:)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...