r
Nosalty Logó

Barackos bukta Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Barackos bukta Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1143 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 579 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2723.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.1 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    807 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    8003 micro
  • β-crypt
    749 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 4057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet és az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Kenyérsütő üstjébe töltjük az élesztős tejet, joghurtot, olvasztott vajat, a tojássárgáját, sikért, tejsavóport, legvégül a lisztet és egy csipet sót. A gépet dagasztóprogramra állítjuk, és hagyjuk, hogy végezze a dolgát.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 2 db 50x20 cm-es téglalappá nyújtjuk, melyeket 10x10 cm-es kockákra vágunk fel.
  4. A tészta egyik oldalára teszünk 1 tk lekvárt, majd bónuszként kap egy fél fahéjas cukros barackot. Ekkor a tészta másik felét a barackra hajtjuk, széleit körbenyomkodjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. Tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével (amibe egy kis citromlevet is keverhetünk), és derelyevágóval 2-3 helyen bemetsszük, hogy a keletkező gőz eltávozhasson.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4293
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos bukta Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Gyerekem sportja a mai napon a gombfoci volt, és versenyre ment. Felajánlottam, hogy sütök kis töltött kifliket, (edzője szereti, -néha a fiam is), de ő mellette még édesre is vágyott. Mit tehet egy 173 cm-es, ámde 45 kg-os fiúgyermek kétségbeesett édesanyja? Hajnalba kel és süt édeset is. Nem panaszkodom, mert imádom csinálni, és az ember a gyerekéért mindent megtesz. Magamról pedig csak annyit, hogy furton-furt a vércsoportomnak nem megfelelő ételeket fogyasztok. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...