r
Nosalty Logó

Barackos bögresüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Barackos bögresüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2660.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.8 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 4261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Adagonkét tegyünk mind a négy bögre aljába 3-4 barackszeletet, 1 evőkanál barna cukrot és 1 evőkanál vajat, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk össze 30-40 másodperc alatt.
  2. Egy tálban 4 evőkanál olvasztott vajat 4 evőkanál barna cukorral, a tojássokkal és a vaníliával keverjünk habosra. Adjuk hozzá a lisztet, a zabot, a sütőport és a sót, majd addig keverjük, amíg össze nem áll. Kissé folyós lesz, de nem baj.
  3. A masszát kanalazzuk rá a bögrékben lévő őszibarackokra, de ne keverjük meg. A tetejükre helyezzünk 4-5 szelet őszibarackot. Szórjuk meg 1-1 evőkanál barna cukorral, egy csipet fahéjjal (opcionális), és helyezzünk rá adagonként egy teáskanál vajat.
  4. A mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton süssük kb. másfél percig. Óvatosan vegyük ki, mert a bögre bizony jól átforrósodik!
  5. Melegen, fagylalttal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5747
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 28.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Barackos bögresüti
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A sütő bekapcsolása nyáron nem mindig a legjobb ötlet, különösen azoknak, akiknek kicsi a lakásuk. A sok sütős recept után megszületett ennek a mikrós bögresütinek az ötlete, ami a leegyszerűbb, 10 perces, ragacsos, barackos desszertek egyike. Nem kell különösebb szaktudás ahhoz, hogy megsüssétek, mindössze néhány lépést és percet vesz igénybe. A vanília, az édes barna cukor és a vajas őszibarack egyvelege csodás ízharmóniát alkot. Minden falat ízben gazdag, könnyed és laktató. Próbáljátok kis banánnal vagy csokoládéval is! Tipp: melegen tálaljátok egy gombóc fagylalttal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...