Baracklekvárral töltött szalagos fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 7% Zsír
Szalagos fánk tészta
-
63g tej35 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
8 kcal
-
1g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
4 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
113g kenyérliszt bl80406 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
250g napraforgó olaj0 kcal
Díszítés
-
45g porcukor174 kcal
-
209 kcal
Összesen
1065
kcal
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 7% Zsír
Szalagos fánk tészta
-
250g tej140 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
31 kcal
-
5g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
16g friss élesztő17 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
450g kenyérliszt bl801625 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
1000g napraforgó olaj0 kcal
Díszítés
-
180g porcukor697 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
Összesen
4258
kcal
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 7% Zsír
Szalagos fánk tészta
-
10.1g tej6 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
0.6g friss élesztő1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
18.3g kenyérliszt bl8066 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
40.6g napraforgó olaj0 kcal
Díszítés
-
7.3g porcukor28 kcal
-
12.2g sárgabaracklekvár34 kcal
Összesen
173
kcal
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 989.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 580 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.4 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
1065
kcal
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.7 g
Zsír
-
Összesen 79 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 511 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3958.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 498 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 756 mg
-
Nátrium 2321 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 805.5 g
-
Cukor 415 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 252.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 634 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 355 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 625 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 843 micro
Összesen
4258
kcal
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
173
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Szalagos fánk tészta
-
250 ml tej
-
70 g cukor
-
8 g vaníliás cukor
-
5 g só
-
2 db tojás
-
16 g friss élesztő
-
1 citromból nyert citromhéj
-
450 g kenyérliszt bl80
-
70 g vaj
-
1000 ml napraforgó olaj
Díszítés
-
1 bögre porcukor
-
300 g sárgabaracklekvár
Elkészítés
Szalagos fánk tészta
- Egy keverőtálba öntsük bele a langyos tejet (20-24°C). Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a tojásokat. Morzsoljuk bele az élesztőt, és reszeljük bele a citromhéjat.
- Kavarjuk össze alaposan, ezután adjuk hozzá a finomlisztet, és dagasszuk 6-10 percig.
- Amikor a tésztánk megfelelően ki lett dagasztva, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat is, majd dolgozzuk ki tovább, amíg szép sima lesz a felülete.
- Szedjük ki a tésztát, formázzuk meg kissé, majd tegyük át egy enyhén kilisztezett kelesztőtálba. Takarjuk le fóliával, és hagyjuk fél órát kelni.
- Hajtogassuk meg a tésztát, és tegyük vissza egy órára kelni.
- Vágjuk fel 18-19 egyforma részre (nagyjából 50g-os darabokra). Gombócozzuk ki őket, végül tegyük zsírpapirral kibélelt tepsire. Helyezzük úgy őket, hogy legyen helyük megkelni, ne érjenek össze. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk ismét a duplájára kelni, ami nagyjából 1 óra lesz.
- Az olajat 160-170°C-ra melegítsük fel, majd óvatosan tegyük bele egyesével a fánkokat, maximum 4-et. Fedjük le, és 1,5-2 percig süssük. Fordítsuk meg a fánkokat, és süssük további 1,5-2 percig. Miután elkészültek, szedjük ki, és csepegtessük le őket.
Díszítés
- A kész fánkokat szórjuk meg porcukorral, az oldalukat szúrjuk ki. Töltsük bele egy habzsák segítségével a lekvárt.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 12250
- Feltöltés dátuma: 2022. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Simon Gábor
62 recept
Ha fánkról van szó, egyből a szalagos fánk jut az eszünkbe. A hagyományos szaggatás helyett, kigombócozva szinte biztosan tökéletes lesz a végeredmény.