r
Nosalty Logó

Banános-túrós piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános-túrós piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4939.7 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 2144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.3 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 4 tojásból a szokásos módon piskóta tésztát készítünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  2. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában. A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felébe kavarunk kakaóport. A sárga tésztából csepegtetünk a sütőpapírral bélelt tepsibe, különböző mintát rajzolhatunk, majd ráöntjük a kakaós piskótát is. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Miután megsült, még melegen felcsavarjuk a tésztát a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni.
  3. A túrót villával jól megtörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, és jól összekeverjük. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a túrót, és simára keverjük.
  4. A piskótát kinyitjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk, és megkenjük a túrós krémmel. A meghámozott banánokat ráfektetjük, és az egészet feltekerjük. 1-2 órát a hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 12157
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradt otthon egy kis maradék túró, és nem tudtam, mit kezdjek vele. Hát ez jött ki belőle. Hamar el is fogyott, a gyerekek nagyon imádták.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...