r
Nosalty Logó

Banános-diós muffin slala konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános-diós muffin slala konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 868 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3473 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 868 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    304 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    192 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3803 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 3473 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót ledaráljuk.
  2. A mandulát kávédarálóban lisztté őröljük, ha kevés xylit-et teszünk hozzá nem ragad össze.
  3. A diót, a mandulát, a vaniliát összekeverjük a szódabikarbónával és az édesítővel. Hozzákeverjük a tojásokat, és egy kevés vizet (max. 1 dl) adunk hozzá.
  4. A banánokat meghámozzuk és ízlés szerint 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  5. A muffinformákat vékonyan kikenjük zsiraddékkal, ha szilikonos sütőformánk van, akkor elég víz alá tenni és lecsurgatni.
  6. A muffinformákat megtöltjük a tésztával. A banánkarikákat a tészta közepébe nyomjuk.
  7. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kb 20 perc alatt kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7631
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A muffinformákat nem célszerű nagyon megtölteni, mert a banán is növeli a mennyiséget és sütés közben is nő a térfogata. Sütés közben érdemes sütőpapírral letakarni, mert akkor nem ég meg a teteje. Banán helyett lehet más gyümülcsdarabokkal is ízesíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...