r
Nosalty Logó

Banános-ananászos pite gyömbérrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános-ananászos pite gyömbérrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 435 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 173 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 435 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.6 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1543 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 3474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először megpucoljuk és kis darabokra vágjuk a gyümölcsöket. Félretesszük a gyümiket, és elkészítjük a tésztát. Ehhez egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, az őrölt gyömbért. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a keverékhez adjuk, a fehérjét félretesszük.
  2. Ezután a hideg vajat is beledaraboljuk a tálba és a lehető leggyorsabban összegyúrjuk a hozzávalókat. A tésztát fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük 10-15 percig.
  3. Ezalatt megcsináljuk a tölteléket és előmelegítjük a sütőt. A töltelékhez botmixerrel pépesítjük a gyümölcsöket (ennek hiányában az ananászt apróra vágjuk, a banánt villával összetörjük), hozzáadjuk a reszelt gyömbért, majd belekeverjük a tojást.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, és enyhén lisztezett táblán kb. 26 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle. Először kemény lesz, de kézmelegre hamar nyújthatóvá válik. Ha ragadna kicsit lisztezzük, vagy fólia alatt nyújtsuk tovább, majd a nyújtófa segítségével fektessük bele a piteformába. (Ha túl bonyolultnak tűnik ez a folyamat, akkor csináljunk egy hengert a tésztából, vágjunk belőle ujjnyi vastag köröket, ezeket sorakoztassuk a forma aljába, majd nyomkodjuk őket egybe).
  5. A tésztát szurkáljuk meg villával, majd terítsünk egy sütőpapírt rá, végül borítsunk bele rizst, vagy szárazbabot nehezéknek. Tegyük a sütőbe és süssük 10 percig. Vegyük ki, szabadítsuk meg a nehezéktől és a papírtól, majd süssük tovább 5 percig.
  6. Ezután kerül bele a töltelék, és sül további 20 percig a sütemény, kicsit csökkentett fokozaton (kb 180 fok). A tészta szélét érdemes megkenni az elején félrerakott és kicsit felvert tojásfehérjével, hogy ne piruljon meg túlságosan.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7702
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szeretnék igazi (mármint amerikai filmes pite alakú) pitét sütni. Sajnos a gyümölcstorta forma erre a célra nem volt alkalmas, azonban a karácsonyra kapott, kivehető aljú piteforma már annál inkább ;) A töltelék ötlete Stahl Judittól jött, valamelyik nyári lapszámban készített hasonló rétest. Azt nem tudom, hogy a rétes mennyire volt finom, de a pite szerintem isteni lett. Én nagyon szeretem a gyömbért, ezért került bele jócskán frissen reszelve és őrölve is. Aki nem ilyen nagy rajongó, nyugodtan elhagyhatja, vagy csökkentheti, mert a reszelt elég domináns ízt ad, kicsit el is nyomja a banánt és az ananászt!  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...