Banános-ananászos pite gyömbérrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
A töltelékhez
Összesen
435
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
A töltelékhez
Összesen
3474
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 89.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
435
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.7 g
Zsír
-
Összesen 175.6 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 790 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1397.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 439.6 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 716.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1543 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 253 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 1497 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 539 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 583 micro
Összesen
3474
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Először megpucoljuk és kis darabokra vágjuk a gyümölcsöket. Félretesszük a gyümiket, és elkészítjük a tésztát. Ehhez egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, az őrölt gyömbért. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a keverékhez adjuk, a fehérjét félretesszük.
- Ezután a hideg vajat is beledaraboljuk a tálba és a lehető leggyorsabban összegyúrjuk a hozzávalókat. A tésztát fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük 10-15 percig.
- Ezalatt megcsináljuk a tölteléket és előmelegítjük a sütőt. A töltelékhez botmixerrel pépesítjük a gyümölcsöket (ennek hiányában az ananászt apróra vágjuk, a banánt villával összetörjük), hozzáadjuk a reszelt gyömbért, majd belekeverjük a tojást.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, és enyhén lisztezett táblán kb. 26 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle. Először kemény lesz, de kézmelegre hamar nyújthatóvá válik. Ha ragadna kicsit lisztezzük, vagy fólia alatt nyújtsuk tovább, majd a nyújtófa segítségével fektessük bele a piteformába. (Ha túl bonyolultnak tűnik ez a folyamat, akkor csináljunk egy hengert a tésztából, vágjunk belőle ujjnyi vastag köröket, ezeket sorakoztassuk a forma aljába, majd nyomkodjuk őket egybe).
- A tésztát szurkáljuk meg villával, majd terítsünk egy sütőpapírt rá, végül borítsunk bele rizst, vagy szárazbabot nehezéknek. Tegyük a sütőbe és süssük 10 percig. Vegyük ki, szabadítsuk meg a nehezéktől és a papírtól, majd süssük tovább 5 percig.
- Ezután kerül bele a töltelék, és sül további 20 percig a sütemény, kicsit csökkentett fokozaton (kb 180 fok). A tészta szélét érdemes megkenni az elején félrerakott és kicsit felvert tojásfehérjével, hogy ne piruljon meg túlságosan.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7702
- Feltöltés dátuma: 2012. január 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Régóta szeretnék igazi (mármint amerikai filmes pite alakú) pitét sütni. Sajnos a gyümölcstorta forma erre a célra nem volt alkalmas, azonban a karácsonyra kapott, kivehető aljú piteforma már annál inkább ;) A töltelék ötlete Stahl Judittól jött, valamelyik nyári lapszámban készített hasonló rétest. Azt nem tudom, hogy a rétes mennyire volt finom, de a pite szerintem isteni lett. Én nagyon szeretem a gyömbért, ezért került bele jócskán frissen reszelve és őrölve is. Aki nem ilyen nagy rajongó, nyugodtan elhagyhatja, vagy csökkentheti, mert a reszelt elég domináns ízt ad, kicsit el is nyomja a banánt és az ananászt!