r
Nosalty Logó

Banánkenyér narancsosan, kandírozott meggyel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Banánkenyér narancsosan, kandírozott meggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 3905 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    236.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2902.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 3905 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A sütőformát pedig béleljük ki sütőpapírral. Jobb ezekkel az előkészületekkel kezdeni, mert a tészta összeállítása nagyon gyorsan megvan.
  2. Először a tojást keverjük habosra a cukorral, majd szépen sorban mehet bele a narancslé, az olaj, a banán, és a többi szárazanyag. A kandírozott meggyet egy ek. lisztben forgassuk meg, így nem szállnak le a forma aljára.
  3. Alaposan keverjük össze az egészet, és már mehet is a formába.
  4. Kb. 50 perc alatt készre sütjük a süteményt. Sütés közben figyeljünk a tésztára, ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával fedjük le.
  5. Ha megsült, kicsit hagyjuk hűlni a formában, majd borítsuk rácsra, távolítsuk el róla a sütőpapírt.
  6. Keverjük simára a máz hozzávalóit, s még melegen folyassuk a tésztára. Így amíg teljesen kihűl a süti, a máz is szépen megszilárdul, s már lehet is enni.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12520
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 21.

Ajánló

Banánkedvelők akár 2-3 db banánnal is készíthetik, ettől igazán puha és szaftos lesz a sütemény. Dió helyett mandulát vagy mogyorót is használhatunk, esetleg ezek keverékét. A meggy helyett egyéb kandírozott vagy aszalt gyümölcsöt is használhatunk. Uzsonnára, tea vagy kávé mellé kíváló kísérő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy előnye ennek a sütinek, hogy gyorsan elkészíthető, finom, és a hozzávalók sokszínűen variálhatók. Érdemes próbálkozni vele, elronthatatlan. Légmentesen záródó dobozban akár 1 hétig is eltartható.

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...