Banán-quinoa cookie
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
110
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1314
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
110
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1808.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 476 mg
-
Foszfor 1079 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.8 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 406 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 502 micro
Összesen
1314
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A quinoát 1 dl forró vízben kifőzzük. 10-15 perc alatt kész, és a vizet is felszívja. (A rizshez hasonlóan duplájára duzzad.)
- Addig egy keverőtálban villával összetörjük a banánt.
- A banánhoz keverjük a zabpelyhet.
- A datolyát apró kockákra vágjuk, a banános zabpelyhes keverékbe adjuk.
- A kifőtt, még meleg quinoát is belekeverjük. Egy kevert tészta sűrűségű masszát kell kapjunk.
- A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
- A sütőlapot kókuszzsírral vékonyan kikenjük.
- Desszertes kanállal 5-6 cm átmérőjű, kerek halmokat formálunk a sütőlapon.
- Fél óra alatt aranybarnára sütjük.
- Hagyjuk langyosra kihűlni, és késsel vagy spatulával alányúlva leemeljük a sütőlapról.
- Frissen ropogós a quinoa magok miatt, de másnapra azok is megpuhulnak. Dobozban tároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12990
- Feltöltés dátuma: 2016. március 30.
Ajánló
Quinoa helyett kókuszreszeléket vagy zabpelyhet is használhatunk. Datolyát mazsolával, szárított fügével és az elvetemült édességimádók csokidarabokkal is helyettesíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszerű és gyors. Túlérett banán vagy megmaradt, főtt quinoa felhasználására kiváló. A banántól édes lesz, ezért nem kell édesítőszer vagy cukor.