r
Nosalty Logó

Bakonyi sertéskaraj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Bakonyi sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.2 g

Zsír

  • Összesen
    321.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6344.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    493 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    3439 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2584.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    338 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2363 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 4464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús kicsontozása után ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, és hűtőbe tesszük.
  2. A vöröshagymát és a baconszalonnát kockára vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk.
  3. Beletesszük a felaprított gombát, megszórjuk borssal, borsikafűvel, sóval, ételízesítővel, és kevergetve addig pirítjuk, míg zsírjára nem sül.
  4. Ekkor megszórjuk finomliszttel, pár percig kevergetve pirítjuk, majd félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  5. Elkeverjük, felöntjük kb. 6-7 dl vízzel, simára keverjük, majd állandó keverés mellett besűrítjük. Végül belekeverjük a tejfölt, és megforraljuk.
  6. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, és kevés forró olajon mindkét oldalát megsütjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 35711
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Ajánló

Galuska illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bakonyi sertéskaraj
Ligeti Károly 129 recept

Egy igazán finom és laktató vasárnapi ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...