r
Nosalty Logó

Bakonyi betyárleves kakukkfűvel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sandrine
Bakonyi betyárleves kakukkfűvel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

361
Kalória
14.1g
Fehérje
31.4g
Szénhidrátok
19.6g
Zsír
473.2g
Víz
13.2g
Koleszterin
9.1g
Rost
10.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1806 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2084.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    1514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    473.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1017 micro
  • β-karotin
    3310 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 361 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10422.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1300 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    7568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    2366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1624 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    759 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    646 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1348 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    5086 micro
  • β-karotin
    16551 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1226 micro
Összesen 1806 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 39 kcal

Elkészítés

  1. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon (vagy zsíron) megfonnyasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és kápia paprikát. Pár percig együttpirítjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk,majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát éskaralábét, a felszeletelt gombát, a csíkokra szelt kínai kelt, a karikára vágott sárga- és fehérrépát, valamint a kolbászkarikákat. Ezután felöntjükannyi alaplével, hogy éppen ellepje.
  4. Miután felforrt, meghintjük fűszerpaprikával, kakukkfűvel, őrölt köménymaggal. Hozzáadjuk a kétféle paprikakrémet, ezt követően a zúzott fokhagymát (vagy a krémet), és a felkockázott paradicsomot. Felöntjük a maradék alaplével.
  5. Fedő nélkül, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ha kell még sózzuk, fűszerezzük.
  6. Végül megszórjuk apróra vágott (vagy éppen egészben hagyott) petrezselyem- és zellerzölddel, majd forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Ez Kovács Lázár receptje, amelyet egy tavalyi főzős magazinban találtam. Anyák napi levesnek tökéletes volt. Én egy picit átalakítottam, például kihagytam belőle a sertéshúst, mert nekem így is elég tartalmasnak tűnt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!