Bakonyi betyárleves kakukkfűvel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Sandrine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
20g kolbász90 kcal
-
20g császárszalonna79 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
60g burgonya35 kcal
-
19g csiperkegomba4 kcal
-
296g kínai kel44 kcal
-
24g kápia paprika5 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
72g karalábé14 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Összesen
361
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g kolbász452 kcal
-
100g császárszalonna393 kcal
-
1500g alaplé105 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
96g csiperkegomba20 kcal
-
1480g kínai kel220 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
360g karalábé72 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Összesen
1806
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
2.2g kolbász10 kcal
-
2.2g császárszalonna9 kcal
-
32.6g alaplé2 kcal
-
6.5g burgonya4 kcal
-
2.1g csiperkegomba0 kcal
-
32.1g kínai kel5 kcal
-
2.6g kápia paprika1 kcal
-
2.2g paradicsom0 kcal
-
3.5g sárgarépa1 kcal
-
2g fehérrépa1 kcal
-
7.8g karalábé2 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Összesen
39
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2084.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 1514 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 473.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1017 micro
-
β-karotin 3310 micro
-
β-crypt 96 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
361
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.4 g
Zsír
-
Összesen 97.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10422.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 1300 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 1104 mg
-
Nátrium 7568 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.1 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 2366.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1624 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 759 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 646 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1348 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 5086 micro
-
β-karotin 16551 micro
-
β-crypt 482 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 1226 micro
Összesen
1806
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 359 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 56 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg császárszalonna
-
1.5 l alaplé
-
3 db burgonya
-
3 közepes db csiperkegomba
-
1 db kápia paprika
-
1 db paradicsom
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
2 kis db karalábé
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 kk kakukkfű
-
1 teáskanál csípős paprikakrém
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
petrezselyem ízlés szerint
-
4 db zellerlevél
Elkészítés
- A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon (vagy zsíron) megfonnyasztjuk.
- Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és kápia paprikát. Pár percig együttpirítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk,majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát éskaralábét, a felszeletelt gombát, a csíkokra szelt kínai kelt, a karikára vágott sárga- és fehérrépát, valamint a kolbászkarikákat. Ezután felöntjükannyi alaplével, hogy éppen ellepje.
- Miután felforrt, meghintjük fűszerpaprikával, kakukkfűvel, őrölt köménymaggal. Hozzáadjuk a kétféle paprikakrémet, ezt követően a zúzott fokhagymát (vagy a krémet), és a felkockázott paradicsomot. Felöntjük a maradék alaplével.
- Fedő nélkül, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ha kell még sózzuk, fűszerezzük.
- Végül megszórjuk apróra vágott (vagy éppen egészben hagyott) petrezselyem- és zellerzölddel, majd forrón, friss kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12505
- Feltöltés dátuma: 2012. május 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sandrine
57 recept
Ez Kovács Lázár receptje, amelyet egy tavalyi főzős magazinban találtam. Anyák napi levesnek tökéletes volt. Én egy picit átalakítottam, például kihagytam belőle a sertéshúst, mert nekem így is elég tartalmasnak tűnt.