Baklawa narancsvirágvízzel
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 95.9 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1059.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.3 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 366 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 359 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 131.7 g
Zsír
-
Összesen 383.7 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 184 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4237.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 1009 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 1080 mg
-
Foszfor 1979 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 593.2 g
-
Cukor 300 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 269.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1464 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 100 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 251 mg
-
Retinol - A vitamin: 1436 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 354 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy tepsit kivajazunk, beleterítünk egy réteg rétestésztát.
- Jól megkenjük olvasztott vajjal, majd ráterítjük a következő réteget.
- Ezt ismételjük, majd a 8. lap után rászórjuk a porcukorral elkevert mandula felét.
- Ráterítünk 4 réteg lapot, mindegyiket jól megkenve olvasztott vajjal, majd rászórjuk a maradék mandulát. Ezután folytatjuk a rétegezést.
- Rombusz alakúra vágjuk, mindegyik közepébe egész mandulát szúrunk. Közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.
- Amikor megsült, az alábbi sziruppal meglocsoljuk: 2-3 dl vizet felforralunk 10 dkg cukorral, majd elkeverjük benne a mézet és a narancsvirágvizet (keleti boltokban kapható, jellegzetes ízt ad a süteménynek, jellemző alkotója az arab süteményeknek). Ne ijedjünk meg, ha úgy látjuk, nagyon lucskos, fel fogja szívni a sütemény.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4089
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.
Ajánló
A réteslapot házilag is elkészíthetjük. Használhatunk leveles tésztát, vagy az alábbi recept szerint járunk el: Rétestészta: 30 dkg liszt 1 tojás 1 ek ecet diónyi zsír vagy olaj annyi víz, hogy könnyen dolgozható legyen Elkészítés: Jól összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk. 6 dkg olajat megmelegítünk, elkeverünk benne 6 dkg lisztet. Ezt egyenletesen rákenjük a tésztára, majd feltekerjük. 16 felé vágjuk, és még fél órát pihentetjük. Ezután tepsi méretűre nyújtjuk. Tölteléknek mandula helyett használhatunk diót is, esetleg mogyorót. Mindegyikkel nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nálunk ez a sütemény nagyon kelendő, úgy fogy, mintha párologna, de nem is csoda, hiszen nagyon finom. Készítettem már úgy is, hogy minden réteg között volt töltelék, vagy csak középen, hol dióból, hol mogyoróból, de hallottam már mákosat is. Sőt, aki nem akar vesződni a rétestésztával, a levelestésztát is használhatja, szintén nagyon finom vele, de jó vékony rétegeket kell abból is nyújtani.