r
Nosalty Logó

Baklawa narancsvirágvízzel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Baklawa narancsvirágvízzel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1540 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 6152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1540 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    383.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4237.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    1080 mg
  • Foszfor
    1979 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.2 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    100 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 6152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsit kivajazunk, beleterítünk egy réteg rétestésztát.
  2. Jól megkenjük olvasztott vajjal, majd ráterítjük a következő réteget.
  3. Ezt ismételjük, majd a 8. lap után rászórjuk a porcukorral elkevert mandula felét.
  4. Ráterítünk 4 réteg lapot, mindegyiket jól megkenve olvasztott vajjal, majd rászórjuk a maradék mandulát. Ezután folytatjuk a rétegezést.
  5. Rombusz alakúra vágjuk, mindegyik közepébe egész mandulát szúrunk. Közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.
  6. Amikor megsült, az alábbi sziruppal meglocsoljuk: 2-3 dl vizet felforralunk 10 dkg cukorral, majd elkeverjük benne a mézet és a narancsvirágvizet (keleti boltokban kapható, jellegzetes ízt ad a süteménynek, jellemző alkotója az arab süteményeknek). Ne ijedjünk meg, ha úgy látjuk, nagyon lucskos, fel fogja szívni a sütemény.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4089
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Ajánló

A réteslapot házilag is elkészíthetjük. Használhatunk leveles tésztát, vagy az alábbi recept szerint járunk el: Rétestészta: 30 dkg liszt 1 tojás 1 ek ecet diónyi zsír vagy olaj annyi víz, hogy könnyen dolgozható legyen Elkészítés: Jól összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk. 6 dkg olajat megmelegítünk, elkeverünk benne 6 dkg lisztet. Ezt egyenletesen rákenjük a tésztára, majd feltekerjük. 16 felé vágjuk, és még fél órát pihentetjük. Ezután tepsi méretűre nyújtjuk. Tölteléknek mandula helyett használhatunk diót is, esetleg mogyorót. Mindegyikkel nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ez a sütemény nagyon kelendő, úgy fogy, mintha párologna, de nem is csoda, hiszen nagyon finom. Készítettem már úgy is, hogy minden réteg között volt töltelék, vagy csak középen, hol dióból, hol mogyoróból, de hallottam már mákosat is. Sőt, aki nem akar vesződni a rétestésztával, a levelestésztát is használhatja, szintén nagyon finom vele, de jó vékony rétegeket kell abból is nyújtani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...