Baklavacroissant
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
A baklavacroissant-hoz
-
25g kifli70 kcal
-
17g dió109 kcal
-
17g pisztácia95 kcal
-
12g vaj84 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
13g méz38 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
33g víz0 kcal
-
17g mascarpone67 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
50g gránátalma23 kcal
Összesen
601
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
A baklavacroissant-hoz
-
150g kifli419 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g pisztácia572 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
75g méz228 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
200g víz0 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
Összesen
3602
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
A baklavacroissant-hoz
-
11.4g kifli32 kcal
-
7.6g dió50 kcal
-
7.6g pisztácia43 kcal
-
5.3g vaj38 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
5.7g méz17 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
15.2g víz0 kcal
-
7.6g mascarpone31 kcal
-
7.6g habtejszín22 kcal
-
22.7g gránátalma11 kcal
Összesen
273
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 83 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
601
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.8 g
Zsír
-
Összesen 247.6 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2877.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 537 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 1110 mg
-
Nátrium 808 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315 g
-
Cukor 209 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 498 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 815 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 787 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 352 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1182 micro
Összesen
3602
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
A baklavacroissant-hoz
-
100 g dió
-
100 g pisztácia
-
70 g vaj
-
3 ek méz
-
3 ek citromlé
-
200 ml víz
-
100 g mascarpone
-
100 g habtejszín
-
1 közepes db gránátalma
Elkészítés
A baklavacroissant-hoz
- A vajat megolvasztjuk, majd elkeverjük 50 gramm cukorral és a durvára darált/aprított magvakkal. A croissant-okat elfelezzük, egy tepsire rendezzük a vágott felükkel felfelé, és mindegyiket megkenjük nagyjából másfél evőkanál diós keverékkel.
- 200 fokos sütőbe tesszük őket, ahol nagyjából 10-15 perc alatt aranybarnára és ropogósra sülnek. Közben a vízből, maradék cukorból, mézből szirupot főzünk, majd a tűzről levéve hozzáfacsarjuk a citromlevet. A sütőből kivett, még forró croissant-okat meglocsoljuk a sziruppal.
- A tálaláshoz krémmé keverjük a mascarponét a tejszínnel, a gránátalmát megtisztítjuk, és ezekkel díszítve kínáljuk a baklavacroissant-okat.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1377
- Feltöltés dátuma: 2023. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két félbevágott croissant.