Baklava ahogyan Khazmeer készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
38g réteslap111 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10 kcal
-
25g dió164 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
A sziruphoz
-
75g cukor290 kcal
-
63g víz0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
933
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
300g réteslap885 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
400g joghurt244 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A sziruphoz
-
600g cukor2322 kcal
-
500g víz0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
7451
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
11.6g réteslap34 kcal
-
10.6g tojás13 kcal
-
15.4g joghurt9 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
7.7g dió51 kcal
-
9.8g napraforgó olaj87 kcal
A sziruphoz
-
23.2g cukor90 kcal
-
19.3g víz0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
287
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 52.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1192.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.4 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 131.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
933
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.8 g
Zsír
-
Összesen 421.5 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 148 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 192 g
-
Koleszterin 952 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9537.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 2612 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 3932 mg
-
Nátrium 2453 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 851.4 g
-
Cukor 644 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1049.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 109 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 851 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1236 micro
Összesen
7451
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 csomag réteslap
-
5 db tojás
-
4 dl joghurt
-
2 csomag sütőpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg dió
-
3 dl napraforgó olaj
A sziruphoz
-
60 dkg cukor
-
0.5 l víz
-
1 citromból nyert citromhéj
-
10 ml vaníliaaroma
Elkészítés
A tésztához
- A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
- Kiolajozott tepsibe 2 lap rétestésztát teszünk, megkenjük töltelékkel, majd ismét 2 lap és töltelék, amíg el nem fogy a réteslap és a massza is. Ügyeljünkarra, hogy a tetejét is kenjük le, mert különben sütés közben megéghet.
- Villával jól megszurkáljuk, és előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
- Még melegen háromszögeket vágunk belőle. Közben a szirupot megfőzzük, és forrón ráöntjük.
- Amikor kihűlt, megesszük!:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6959
- Feltöltés dátuma: 2013. március 02.
Ajánló
Nem nehéz elkészíteni, bátran merem bárkinek ajánlani, aki szereti az édes élvezeteket... Ez nagyon az! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Sokféle baklava létezik, az albán, a szerb, a török, a görög... Ez a sajátunk, mondhatnám családi recept... A szirupot nem kell agyonfőzni, mert akkor beikrásodik, és úgy nem annyira élvezhető, de nincs benne semmi ördöngösség. Sok sikert hozzá! :)