r
Nosalty Logó

Baklava ahogyan Khazmeer készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Baklava ahogyan Khazmeer készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

933
Kalória
13.5g
Fehérje
106.4g
Szénhidrátok
52.7g
Zsír
131.2g
Víz
119g
Koleszterin
1.8g
Rost
80.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 7451 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    131.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    421.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    192 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9537.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    2612 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    3932 mg
  • Nátrium
    2453 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.4 g
  • Cukor
    644 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1049.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 7451 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  2. Kiolajozott tepsibe 2 lap rétestésztát teszünk, megkenjük töltelékkel, majd ismét 2 lap és töltelék, amíg el nem fogy a réteslap és a massza is. Ügyeljünkarra, hogy a tetejét is kenjük le, mert különben sütés közben megéghet.
  3. Villával jól megszurkáljuk, és előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
  4. Még melegen háromszögeket vágunk belőle. Közben a szirupot megfőzzük, és forrón ráöntjük.
  5. Amikor kihűlt, megesszük!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sokféle baklava létezik, az albán, a szerb, a török, a görög... Ez a sajátunk, mondhatnám családi recept...  A szirupot nem kell agyonfőzni, mert akkor beikrásodik, és úgy nem annyira élvezhető, de nincs benne semmi ördöngösség. Sok sikert hozzá! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!