r
Nosalty Logó

Baklava ahogyan Khazmeer készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Baklava ahogyan Khazmeer készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 7451 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    421.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    192 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9537.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    2612 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    3932 mg
  • Nátrium
    2453 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.4 g
  • Cukor
    644 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1049.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 7451 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  2. Kiolajozott tepsibe 2 lap rétestésztát teszünk, megkenjük töltelékkel, majd ismét 2 lap és töltelék, amíg el nem fogy a réteslap és a massza is. Ügyeljünkarra, hogy a tetejét is kenjük le, mert különben sütés közben megéghet.
  3. Villával jól megszurkáljuk, és előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
  4. Még melegen háromszögeket vágunk belőle. Közben a szirupot megfőzzük, és forrón ráöntjük.
  5. Amikor kihűlt, megesszük!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6954
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Ajánló

Nem nehéz elkészíteni, bátran merem bárkinek ajánlani, aki szereti az édes élvezeteket... Ez nagyon az! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokféle baklava létezik, az albán, a szerb, a török, a görög... Ez a sajátunk, mondhatnám családi recept...  A szirupot nem kell agyonfőzni, mert akkor beikrásodik, és úgy nem annyira élvezhető, de nincs benne semmi ördöngösség. Sok sikert hozzá! :)

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...