r
Nosalty Logó

Bakacsók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Bakacsók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 878 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 878 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    362.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    1300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3637.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1721 micro
Összesen 5261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat a cukorral és vízzel jól elkeverjük, hozzáadjuk a diót, a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  2. Keményre verjük a tojások fehérjét és lazán beleforgatjuk a masszába.
  3. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk.
  4. Tűpróbáig sütjük.
  5. A krémhez a margarint (vajat) a porcukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgával jól kikeverjük. Belecsorgatjuk az egy adag kifőtt feketekávét (hidegen).
  6. Rákenjük a kihűlt tészta tetejére. Megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, és reszelt csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 101
  • Össznézettség: 47042
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Ajánló

A + 1 tojás fehérjét is beletehetitek a tojáshabba, én kifelejtettem. A piskótája olyan magas lett, mint az eredeti képen, de a krém nekem fele vastagságú lett, ezért elneveztem "Bakapuszinak".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bakacsók
Olaszné Anci 191 recept

Egy Gaszro-újságban találtam ezt a receptet és meg kell mondjam, hogy a szellemes neve miatt döntöttem úgy, hogy kipróbálom. Egy kicsit idegenkedtem az egy db nyers tojássárgától - ha lehet, kerülöm is az így készült recepteket - de eszembe jutott egy kis kamaszkori történet : Régen " még az őskorban " nem X  Faktor volt, hanem Ki Mit Tud, a barátnőimmel szinte naponta ettük a cukorral kikavart tojássárgákat a szép hang reményében, hogy jelentkezhessünk a műsorba énekesnőnek. Szerencsére józan felnőttek vettek körül minket, és nagyon hamar elvették a kedvünket tőle. Így sohasem tudtuk meg, hogy mennyire színesítettük volna  az akkori énekesnők táborát

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...