r
Nosalty Logó

Bajor Reiberdatschi kapros tejföllel és rákocskákkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Bajor Reiberdatschi kapros tejföllel és rákocskákkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Reibeberdatschi

Rákocskák (Shrimps)

Kapros tejföl

Összesen 1258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Reibeberdatschi

Rákocskák (Shrimps)

Kapros tejföl

Összesen 2512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Reibeberdatschi

Rákocskák (Shrimps)

Kapros tejföl

Összesen 187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    394 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 1258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    199.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4038 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    1636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    788.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 2512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Reibeberdatschi

Rákocskák (Shrimps)

Kapros tejföl

Elkészítés

Reibeberdatschi

  1. A meghámozott, leöblített burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, kicsit hagyjuk állni, majd kinyomjuk úgy, hogy maradjon egy kis leve.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, és galuska lágyságú tésztát keverünk belőle.
  3. A sajtot lereszeljük, a salottát nagyon apró kockákra felvágjuk, és mindkettőt belekeverjük a krumplis masszába. Ízlés szerint megborsozzuk.
  4. Egy kis átmérőjű, mélyebb teflon serpenyőben erősen felhevítjük az olajat. Evőkanálnyi masszát belecsúsztatunk, kicsit szétlapítjuk, és mindkét oldalát piros-ropogósra sütjük.
  5. Egy tűzálló tálat kibélelünk konyhai törlőpapírral, erre helyezzük a lepényeket, és sütőben jó melegen tartjuk.

Rákocskák (Shrimps)

  1. Nézzük meg a dobozon lévő előkészítési javaslatot. Általában nem kell előzőleg felolvasztani a rákokat. A fokhagymát nagyon apróra felkockázzuk.
  2. Az olívaolajat erősen felhevítjük, a rákokat pirítjuk. Ca. 5 perc. Fele időben adjuk hozzá a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk.

Kapros tejföl

  1. A kaprot vágjuk össze apróra. Adjuk a tejfölhöz, sózzuk-borsozzuk, jól kikeverjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2424
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.

Ajánló

Tálaljuk előmelegített tányérokon, jó forrón a datschit. A rákokat fejes- v. madársalátára szórjuk - nekem most egyik sem volt -, de gyalult uborka is illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bajor Reiberdatschi kapros tejföllel és rákocskákkal
Marti48 317 recept

A "Reiberdatschi" bár egy bajor kedvenc, de hasonló a magyar tócsnihoz. Előzőleg feltettem a csőben sült variációt. Ezt a variációt szintén a bajor főzős oldalon láttam, és most kipróbáltam. Szívesen felteszem, szerintem finom!

Hozzávalók

Reibeberdatschi

Rákocskák (Shrimps)

Kapros tejföl

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...