Bajor Reiberdatschi kapros tejföllel és rákocskákkal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
Reibeberdatschi
-
300g burgonya173 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
15g ementáli sajt59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Rákocskák (Shrimps)
-
125g koktélrák89 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Kapros tejföl
-
100g tejföl198 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1258
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
Reibeberdatschi
-
600g burgonya347 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g ementáli sajt118 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Rákocskák (Shrimps)
-
250g koktélrák178 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Kapros tejföl
-
200g tejföl396 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
2512
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
Reibeberdatschi
-
44.6g burgonya26 kcal
-
2.1g salottahagyma1 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
2.2g ementáli sajt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
9.5g napraforgó olaj84 kcal
Rákocskák (Shrimps)
-
18.6g koktélrák13 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Kapros tejföl
-
14.9g tejföl29 kcal
-
0.2g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
187
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 99.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2019 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 358 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 672 mg
-
Nátrium 818 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 394 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
1258
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.5 g
Zsír
-
Összesen 199.4 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 641 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4038 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 715 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1344 mg
-
Nátrium 1636 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 788.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 558 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 539 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 303 micro
Összesen
2512
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
Reibeberdatschi
-
1 közepes db salottahagyma
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
Rákocskák (Shrimps)
Kapros tejföl
Elkészítés
Reibeberdatschi
- A meghámozott, leöblített burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, kicsit hagyjuk állni, majd kinyomjuk úgy, hogy maradjon egy kis leve.
- Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, és galuska lágyságú tésztát keverünk belőle.
- A sajtot lereszeljük, a salottát nagyon apró kockákra felvágjuk, és mindkettőt belekeverjük a krumplis masszába. Ízlés szerint megborsozzuk.
- Egy kis átmérőjű, mélyebb teflon serpenyőben erősen felhevítjük az olajat. Evőkanálnyi masszát belecsúsztatunk, kicsit szétlapítjuk, és mindkét oldalát piros-ropogósra sütjük.
- Egy tűzálló tálat kibélelünk konyhai törlőpapírral, erre helyezzük a lepényeket, és sütőben jó melegen tartjuk.
Rákocskák (Shrimps)
- Nézzük meg a dobozon lévő előkészítési javaslatot. Általában nem kell előzőleg felolvasztani a rákokat. A fokhagymát nagyon apróra felkockázzuk.
- Az olívaolajat erősen felhevítjük, a rákokat pirítjuk. Ca. 5 perc. Fele időben adjuk hozzá a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk.
Kapros tejföl
- A kaprot vágjuk össze apróra. Adjuk a tejfölhöz, sózzuk-borsozzuk, jól kikeverjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2428
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.
Ajánló
Tálaljuk előmelegített tányérokon, jó forrón a datschit. A rákokat fejes- v. madársalátára szórjuk - nekem most egyik sem volt -, de gyalult uborka is illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
A "Reiberdatschi" bár egy bajor kedvenc, de hasonló a magyar tócsnihoz. Előzőleg feltettem a csőben sült variációt. Ezt a variációt szintén a bajor főzős oldalon láttam, és most kipróbáltam. Szívesen felteszem, szerintem finom!