Bajor császármorzsa - Kaiserschmarrn
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Németország, az úticél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
354
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1414
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
354
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1605.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.3 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 237.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 589 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1001 micro
Összesen
1414
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
184
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A mazsolát leöntjük rummal és félretesszük.
- Egy tálba habosra keverjük a tojássárgájákat a sóval, majd felváltva a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, végül hozzáadjuk a rumos mazsolát is.
- A tojásfehérjét keményre verjük egy csipet sóval, majd részletekben hozzákeverjük a tejes keverékhez.
- Egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk, majd a keverék felét beleöntjük, és közepes lángon kb. 5 percig sütjük.
- 4 felé vágjuk a tésztát, megszórjuk porcukorral, majd megfordítjuk a szeleteket, ismét megszórjuk porcukorral, majd további néhány percig sütjük.
- Egy lapát segítségével apróbb darabokra vágjuk a szeleteket, majd lekvárral vagy almaszósszal még melegen tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 293
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 78
- Össznézettség: 41741
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Németország, az úticél
5 recept
Könnyen elkészíthető, bajor különlegesség, akár reggelire, akár desszertnek, szilvalekvárral vagy almaszósszal. Érdemes kipróbálni! :)