Bajor camembertkrém
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
67g camembert sajt200 kcal
-
27g vaj191 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g sör4 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
200g camembert sajt600 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
30g sör13 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
55.6g camembert sajt167 kcal
-
22.2g vaj159 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8.3g sör4 kcal
-
13.9g vöröshagyma5 kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1105.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 565 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 113.5 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3317.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 807 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 731 mg
-
Nátrium 1696 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 184.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1029 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 1017 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 921.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 471 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A nagyon érett és aromás camembert-t feldaraboljuk. (Készítés előtti éjszakára vegyük ki a hűtőből). Egy villa segítségével nyomkodjuk szét, adjuk hozza adagonként a vajat, és a villával dolgozzuk össze az egészet krémesre.
- Adjuk hozzá a fűszereket, a snidlinget és a sört, és "mancsoljuk" tovább a villánkkal, míg elnyeri végső, krémes állagát.
- Elkészítettem: 888 alkalommal
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 8890
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 25.
Ajánló
Illik hozzá egy rusztikális kenyér is. Adjunk mellé retket, karikázott hagymát és egy jó hideg sört. Ezt az alapreceptet dúsíthatjuk nyugodtan egy kis mustárral és pl. Philadelphia sajtkrémmel is. Ui: Majdnem egy időben közölte le Dakota a bajor perec receptjét! Aki nem sajnálja a fáradtságot: feltétlenül készítse el!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az "Obatz'n" az egyik legtipikusabb bajor étel, sörözések egyik kedvelt kísérője, bajor pereccel ("Brätz'n") és spirálisra vágott fehér retekkel ("Radi"). Lévén, közeleg a híres müncheni "Oktoberfest", kedv- és étvágycsinálónak felteszem az "eredeti" receptet. Számos bajor konyha oldalon és könyvben ellenőriztem a hitelességét. :) A recept nagyon egyszerű volta onnan ered, hogy a télről megmaradt, túlérett camembert sajtot összekeverték vajjal, hogy ez által enyhítsék a sajt erős aromáját. A hagymát melle ették, mert -így a régi recept- a belevágott hagymától kesernyés ízt kap. Főleg paprikával (!) és egy kis sörrel fűszerezték. A fáma szerint 1920-ban tálalta fel először egy freisingi kocsmárosné.