r
Nosalty Logó

Bajor camembertkrém

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Bajor camembertkrém
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1205 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 401 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3317.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    1696 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1017 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1205 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nagyon érett és aromás camembert-t feldaraboljuk. (Készítés előtti éjszakára vegyük ki a hűtőből). Egy villa segítségével nyomkodjuk szét, adjuk hozza adagonként a vajat, és a villával dolgozzuk össze az egészet krémesre.
  2. Adjuk hozzá a fűszereket, a snidlinget és a sört, és "mancsoljuk" tovább a villánkkal, míg elnyeri végső, krémes állagát.
  • Elkészítettem: 888 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8890
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 25.

Ajánló

Illik hozzá egy rusztikális kenyér is. Adjunk mellé retket, karikázott hagymát és egy jó hideg sört. Ezt az alapreceptet dúsíthatjuk nyugodtan egy kis mustárral és pl. Philadelphia sajtkrémmel is. Ui: Majdnem egy időben közölte le Dakota a bajor perec receptjét! Aki nem sajnálja a fáradtságot: feltétlenül készítse el!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bajor camembertkrém
Marti48 317 recept

Az "Obatz'n" az egyik legtipikusabb bajor étel, sörözések egyik kedvelt kísérője, bajor pereccel ("Brätz'n") és spirálisra vágott fehér retekkel ("Radi"). Lévén, közeleg a híres müncheni "Oktoberfest", kedv- és étvágycsinálónak felteszem az "eredeti" receptet. Számos bajor konyha oldalon és könyvben ellenőriztem a hitelességét. :) A recept nagyon egyszerű volta onnan ered, hogy a télről megmaradt, túlérett camembert sajtot összekeverték vajjal, hogy ez által enyhítsék a sajt erős aromáját. A hagymát melle ették, mert -így a régi recept- a belevágott hagymától kesernyés ízt kap. Főleg paprikával (!) és egy kis sörrel fűszerezték. A fáma szerint 1920-ban tálalta fel először egy freisingi kocsmárosné.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...