Bagett egy francia nagyi receptje szerint
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
ZilkaZil
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
A gyors kovászhoz
-
17g finomliszt61 kcal
-
3g élesztő4 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
42g víz0 kcal
-
1g almaecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
308
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
A gyors kovászhoz
-
100g finomliszt364 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
250g víz0 kcal
-
4g almaecet1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1842
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
A gyors kovászhoz
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
2.2g élesztő2 kcal
-
16.2g víz0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A tésztához
-
43.3g finomliszt158 kcal
-
27.1g víz0 kcal
-
0.4g almaecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
199
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 79.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
308
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1040.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 385.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 476.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
1842
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
A gyors kovászhoz
-
10 dkg finomliszt
-
2 dkg élesztő
-
1.5 dl víz
-
1 csipet cukor
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
2.5 dl víz
-
2 tk almaecet
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A gyors kovászhoz
- A kovász hozzávalóit összekeverjük, és letakarva kelesztjük1 órát, félidőben villával átkeverjük.
- A lisztet egy nagy tálba tesszüka sóval, közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjüka kovászt, majdaz ecetes vizet apránként. Kívülről befelé haladva addig dagasztjukezt a nyúlós masszát,amíg lágy, de rugalmas, tál falától elváló állagú nem lesz.
- Letakarva 1 órát kelesztjük, majd lisztes deszkán óvatosan átgyúrjukúgy, hogy a levegő szépen bent maradjon a tésztában.
- Hengert formázunkbelőle, amit 6részre osztunk. Mindegyiket kis téglalap alakúra formáljuk (nem nyújtjuk, csak kézzel széthúzgáljuk egy kicsit), majd a hosszabbik tengely mentén föntről lefelé félbehajtjuk, és egy gyors gördítő mozdulattal visszanyomjuka tésztát a téglalap 2/3-áig. Megismételjükúgy, hogy most az alsó feléről kezdjüka hajtást, majd még egyszer fordítva.
- Végül a tészta középen így keletkezettvonal mentén tartva a hüvelykujjainkat jobbról balra haladva föntről lefelé apró mozdulatokkal lassan félbehajtogatjuk a tésztát. Ezt 3x megismételve kapjuk a klasszikus hosszú, csücskös bagettet. Vizes tenyérrel átkenjünk őket, liszttel meghintjük.
- Abagetteket egy éles késsel kissé bevagdossuk, majd konyharuhával lefedve még 15 percig kelesztjük.
- Forró sütőben a legmagasabb fokozaton 10 percig sütjük, majd lentebb véve a hőt még további 15-20 percig.
- Letakarva langyosra hűtjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 27244
- Feltöltés dátuma: 2013. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
ZilkaZil
127 recept
Ez a legjobban bevált bagett-receptem egy francia nagymamától származik, mint ahogy az elsőre kissé bonyolultnak tűnő formázási technika is. Megéri vele bíbelődni, mert lényeges a különbség az egyszerűen csak hosszúkásra tekert vagy kígyó alakúra formázottak és az így készült között. A kovászt a legjobb élesztő nélkül készíteni rozslisztből, de ahhoz legalább 1 hét kell. :) Ez a gyors változat is remekül beválik, ha nincs már a hűtőben igazi kovász, vagy ha nem sütünk olyan gyakran.