Bagel Annoying konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
annoying
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
612
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
600g finomliszt2184 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
35 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g só0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
12g friss élesztő13 kcal
Összesen
2449
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
59.8g finomliszt218 kcal
-
2g nádcukor8 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
29.9g víz0 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
Összesen
245
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 647 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 104.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
612
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.2 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2588 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 787 mg
-
Nátrium 1266 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 480 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 418.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
2449
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg finomliszt
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
10 g vaj
-
3 g só
-
3 dl víz
-
12 g friss élesztő
Elkészítés
- Egy tálban keverjük csomómentesre a tojást, cukrot, élesztőt és a víz 1/3-át. Majd adjuk hozzá a puha vajat és az olajat.
- A lisztet a sóval keverjük össze, majd öntsük hozzá a tojásos keveréket és a maradék vizet. A tésztát alaposan dagasszuk simára, majd pici lisztet szórva a tetejére 40 percig kelesztőtálban vagy folpackkal letakart tálba kelesszük.
- Ha lejárt a 40 perc, osszuk a tésztát annyi részre, ahány bagelt készítünk. Gömbölyítsük zsemle formájúra, majd 5-10 percet még pihentessük.
- A pihentetett tészták közepét két hüvelykujjunk segítségével lyukasszuk ki, és tágítsuk egy kicsit körkörös mozdulatokkal, kelésnél még szűkül a lyuk, így nyugodtan készíthetjük nagyobbra őket. Benedvesített konyharuhával takarjuk le, és 30 percig kelesszük még szobahőmérsékleten.
- Tegyünk fel forrni egy lábosba vizet, adjunk hozzá 40 g cukrot. Majd ha felforrt, a megkelt bageleket rakjuk bele, oldalanként olyan 15-20 másodpercet várjunk. Majd emeljük rá a sütőpapírral fedett tepsinkre.
- Szórjuk meg tetszőlegesen magvakkal, sóval, és rögtön tegyük is be a 220 fokra előmelegített sütőbe. 14-18 perc alatt aranybarnára sül.
- Lehet kicsit bonyolultnak tűnik, de aki kipróbálja, rájön, hogy nem az. A várakozási idő miatt kell ráfordítani időt, de megéri, finom pékáru.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 14 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1482
- Feltöltés dátuma: 2015. november 04.
Ajánló
Ez egy amerikai pékáru. Nálunk frissen rögtön elfogy, így nem tudom megmondani milyen másnap. :) Készítettem már cukros változatban is, de legfinomabb számomra ez a sós, magvas variáció. Ajánlom mindenkinek!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
annoying
7 recept
Egy ismert angliai amatőr cukrászvetélkedőt néztem, és ott többször elkészítették az évadok során a bagelt. Muszáj volt kipróbálnom nekem is, és nagyon, de nagyon nagy sikere volt a családban. Félelmetesnek tűnt, hogy a megkelt tésztát főzni kell sütés előtt, de nem kell tőle megijedni, érdemes kipróbálni. ;)