r
Nosalty Logó

Bagel Annoying konyhájából

Andi kicsiny konyhája
Bagel Annoying konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

612
Kalória
17.3g
Fehérje
120g
Szénhidrát
5.7g
Zsír
104.6g
Víz
50.4g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    104.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2588 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    480 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    418.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 2449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálban keverjük csomómentesre a tojást, cukrot, élesztőt és a víz 1/3-át. Majd adjuk hozzá a puha vajat és az olajat.
  2. A lisztet a sóval keverjük össze, majd öntsük hozzá a tojásos keveréket és a maradék vizet. A tésztát alaposan dagasszuk simára, majd pici lisztet szórva a tetejére 40 percig kelesztőtálban vagy folpackkal letakart tálba kelesszük.
  3. Ha lejárt a 40 perc, osszuk a tésztát annyi részre, ahány bagelt készítünk. Gömbölyítsük zsemle formájúra, majd 5-10 percet még pihentessük.
  4. A pihentetett tészták közepét két hüvelykujjunk segítségével lyukasszuk ki, és tágítsuk egy kicsit körkörös mozdulatokkal, kelésnél még szűkül a lyuk, így nyugodtan készíthetjük nagyobbra őket. Benedvesített konyharuhával takarjuk le, és 30 percig kelesszük még szobahőmérsékleten.
  5. Tegyünk fel forrni egy lábosba vizet, adjunk hozzá 40 g cukrot. Majd ha felforrt, a megkelt bageleket rakjuk bele, oldalanként olyan 15-20 másodpercet várjunk. Majd emeljük rá a sütőpapírral fedett tepsinkre.
  6. Szórjuk meg tetszőlegesen magvakkal, sóval, és rögtön tegyük is be a 220 fokra előmelegített sütőbe. 14-18 perc alatt aranybarnára sül.
  7. Lehet kicsit bonyolultnak tűnik, de aki kipróbálja, rájön, hogy nem az. A várakozási idő miatt kell ráfordítani időt, de megéri, finom pékáru.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 14 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy ismert angliai amatőr cukrászvetélkedőt néztem, és ott többször elkészítették az évadok során a bagelt. Muszáj volt kipróbálnom nekem is, és nagyon, de nagyon nagy sikere volt a családban. Félelmetesnek tűnt, hogy a megkelt tésztát főzni kell sütés előtt, de nem kell tőle megijedni, érdemes kipróbálni. ;)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...