r
Nosalty Logó

Badambura

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jolán
Badambura
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Rétegek kenéséhez

Töltelék

916
Kalória
18.9g
Fehérje
124g
Szénhidrátok
38g
Zsír
48.5g
Víz
177g
Koleszterin
4.9g
Rost
25.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Rétegek kenéséhez

Töltelék

Összesen 916 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Rétegek kenéséhez

Töltelék

Összesen 3654 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Rétegek kenéséhez

Töltelék

Összesen 346 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 916 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2135.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    940 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 3654 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 346 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben, majd a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk a tésztát. Inkább keményebb legyen, mint lágy.
  2. Letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 5 egyforma részre vágjuk, és egyenként nagyon vékony - lehetőleg egyforma - téglalap alakúra nyújtjuk.
  4. Leterítjük az első tésztalapot, majd megkenjük olvasztott vajjal. Rátesszük a következő lapot, majd azt is lekenjük vajjal, és a többi lappal is így járunk el. A legfelső lapot is megkenjünk, majd óvatosan feltekerjük.
  5. A tekercset 12 egyforma darabra vágjuk egy éles késsel. Megtöltjük a tekercseket úgy, hogy az egyik oldalán ujjainkkal mélyedést készítünk, olyan kis szép csónakocskák lesznek. Teszünk bele a töltelékből, majd szépen összecsipegetjük a tésztaszéleket, és sütőlapra tesszük töltelékkel lefele.
  6. Előmelegített sütőben halvány rózsaszínre sütjük. Ha kihűltek, porcukorral meghintjük őket.

Rétegek kenéséhez

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Limaránál láttam ezt a csodás süteményt... egyből beleszerettem én is... :-) Gyorsan elkészítettem a fényképet... most sült... de már nincs... :-(

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!