r
Nosalty Logó

Baconös-kovászos uborkás spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Baconös-kovászos uborkás spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2644 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1297 micro
Összesen 1313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó sós, olajos vízbe feltesszük főni.
  2. Az újhagymákat karikára vágjuk, olajon megfuttatjuk. A baconszeleteket kockákra vágjuk, rádobjuk a hagymára, és megpirítjuk. A kovászos uborkát kockákra vágjuk, és azt is rádobjuk. Sózzuk, borsozzuk az egészet, és pár percig pirítjuk.
  3. Beletesszük a mustárt, és elkeverjük benne. Felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk összeforrni. Hozzákeverjük a sajtot a szószhoz.
  4. Ha a szósz túl sűrűre sikeredne, egy-két evőkanállal rakjunk át a tészta főzőlevéből. Azért érdemes használni, mert a tészta miatt van benne egy kis keményítő, ezáltal a túl sűrű szószt nem csak hígitja, de krémesebb állagot is ad neki.
  5. A tésztát leszűrjük, és a szószhoz keverjük, összemelegítjük még pár percig, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5302
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Ajánló

A kovászos uborka nélkül is nagyon finom és könnyen elkészíthető étel; lehet helyette gombát, kukoricát vagy savanyú uborkát is tenni vagy akár harapni mellé a kovászos uborkákat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a kovászos uborkát, ha nyáron készít apukám, minden étkezéshez azt eszem. Szívesen főzöm bele különböző ételekbe is, például ebbe a sajtszószos tésztába!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...