r
Nosalty Logó

Baconos csirkemáj fehérboros almaágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Baconos csirkemáj fehérboros almaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2627 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1724 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8253 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1478 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8231 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.7 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6896.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    587 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    93 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    3447 mg
  • Nátrium
    2262 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1803.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    33013 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    167 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5912 micro
  • Kolin:
    2081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32922 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    210 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 2627 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1369 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, vastag szeletekre vágjuk, és egy tepsi aljára pakoljuk 1 vagy 2 rétegben.
  2. A tisztított, kettéválasztott májakat szalonnába tekerjük, majd az almaágyra pakoljuk. (1 májhoz elég fél csík szalonna.)
  3. Kicsit sózzuk, megszórjuk majorannával, és ráöntjük a bort.
  4. 180 fokon, a szalonna megpirulásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5993
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc csirkemáj ételünk. A májak beszívják a boros almalét, és ettől krémesen puhák lesznek, a szalonna pedig ropogós. Köretnek készíthetünk hozzá rizst, de önmagában is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...