Baconos csirkemáj fehérboros almaágyon
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
657
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2627
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.9 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 896 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1724 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 565 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 450.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 8253 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1478 micro
-
Kolin: 520 mg
-
Retinol - A vitamin: 8231 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 100 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
657
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 199.7 g
Zsír
-
Összesen 125.6 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 3585 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6896.1 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 587 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 93 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 3447 mg
-
Nátrium 2262 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.4 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1803.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 33013 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 167 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 107 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5912 micro
-
Kolin: 2081 mg
-
Retinol - A vitamin: 32922 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 851 micro
-
β-crypt 210 micro
-
Likopin 400 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
2627
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1373 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 1369 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
108
kcal
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, vastag szeletekre vágjuk, és egy tepsi aljára pakoljuk 1 vagy 2 rétegben.
- A tisztított, kettéválasztott májakat szalonnába tekerjük, majd az almaágyra pakoljuk. (1 májhoz elég fél csík szalonna.)
- Kicsit sózzuk, megszórjuk majorannával, és ráöntjük a bort.
- 180 fokon, a szalonna megpirulásáig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5993
- Feltöltés dátuma: 2013. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kedvenc csirkemáj ételünk. A májak beszívják a boros almalét, és ettől krémesen puhák lesznek, a szalonna pedig ropogós. Köretnek készíthetünk hozzá rizst, de önmagában is megállja a helyét.