r
Nosalty Logó

Baconös csavart

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Baconös csavart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 4065 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1400.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 678 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    314.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8402.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1426 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1493 mg
  • Nátrium
    5143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1288 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 4065 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 418 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a margarint és a tejfölt összegyúrjuk kemény tésztává. Tojás nem kell a tésztába. Sózzuk. Ezután néhány órát hűtőben tartjuk. A tésztát előző este is el lehet készíteni.
  2. A tésztát kb. 2 mm-re kinyújtjuk, és szeletekre vágjuk. A bacont elővesszük, és a szeletek méretét ahhoz igazítjuk, amekkora a bacon szelet hossza, szélessége. Ezután minden szeletet megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és ráfektetünk egy bacon szalonnát. Ezután megcsavarjuk a tésztát, és vajazott tepsibe tesszük.
  3. Ha mindegyik kész, a maradék tojással megkenjük. Még ha tudjuk, tegyük egy órára hideg helyre.
  4. Forró sütőbe tesszük a tésztát, és kb. 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 1141
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 68721
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény remek sör- vagy borkorcsolya, vendégfogadáshoz is ideális.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...