Baconbe tekert csirkemáj 3.
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
bokine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
314
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1256
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 456 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 936.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 113.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 735 micro
-
Kolin: 261 mg
-
Retinol - A vitamin: 4117 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
314
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.1 g
Zsír
-
Összesen 87.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1824 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3746.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 303 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 1734 mg
-
Nátrium 1482 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 452.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16497 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 84 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2940 micro
-
Kolin: 1044 mg
-
Retinol - A vitamin: 16467 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1256
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 569.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2507 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 447 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 2503 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemájat megmossuk, lehártyázzuk, kettévágjuk és konyhai törlőpapírral leitatjuk a vizet róla.
- Betekerjük a baconbe, tepsibe helyezzük.
- Megszórjuk pici sóval (vigyázzunk, mert a bacon már magában elég sós!), borssal, cayenne borssal, meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
- Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30X25
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 231
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 63221
- Feltöltés dátuma: 2010. október 01.
Ajánló
Ha salátához készítjük, szerintem száraz rozé bor illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
bokine
76 recept
Gyors vacsorához, salátákhoz szoktam készíteni. Van másik verziója is, ahol a virsli az áldozat. Nem szabad lefedni vagy fóliázni, így is nagyon hamar megsül.