r
Nosalty Logó

Baconbe tekert aszalt szilvás csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tiana
Baconbe tekert aszalt szilvás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 618 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2471 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 618 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4043.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1613 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.7 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1187 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 2471 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát előző nap beáztatjuk a borba, és fűszerezzük fahéjrúddal és szegfűszeggel.
  2. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.
  3. Sütőpapírra vagy esetleg konyharuhára sorban egymás mellé kiterírtjük a szalonnaszeleteket úgy, hogy kb. fél centire fedjék egymást, majd rárakjuk a csirkemell szeleteket is, amiket sózunk, borsozunk. Végül az aljába 2 sorban rárakjuk a lecsöpögtetett aszalt szilvát.
  4. A sütőpapír vagy konyharuha segítségével szorosan feltekerjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Megsütjük. Az első 20 percben letakarva.
  6. Amíg a hús sül elkészítjük a mártást. A maradék borban ázó aszalt szilvából kiszedjük a fahéjrudat és szegfűszeget. Lassú tűzön kb. 15 percig pároljuk, amíg jó sűrű nem lesz. Aki édesen szereti, kis cukrot tehet bele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7778
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Ajánló

Köretnek rizst vagy hasábburgonyát ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez volt nálunk az idei karácsonyi menü.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...