r
Nosalty Logó

Baconbe göngyölt grillsajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
_zso2
Baconbe göngyölt grillsajt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
grill
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 853 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1706 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2806.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    1492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    105 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 853 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    151.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5613.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    2983 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    654 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1706 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő a sajtot. Kinek mekkora az ízlése, vágjuk fel rudakra. Nekem a félszer fél centiméteres rudak jönnek be, ilyenkor a sütés során az egész sajt teljesen átsül, kellemesen ruganyos, telt érzetet kelt majd a szájban, de lehet lapokra is szeletelni (érdemes, amennyiben zöldfűszert szeretnénk hozzáadni).
  2. Terítsük le a szeletelt baconszalonnát egy deszkára, majd helyezzük rá a sajtot. Amennyiben fűszerezni szeretnénk, ekkor kell megtenni, hogy a fűszer a sajt és a bacon közé kerüljön.
  3. Tekerjük szorosan rá a szalonnát a sajtra - készen is vagyunk az előkészítéssel, már csak a sütés marad hátra.
  4. Forró grillen (alul-felül sütős kontaktgrill a legegyszerűbb, de akár tárcsán is el lehet készíteni) süssük addig, míg a bacon roppanósra, aranybarnára sül. Ízlés szerint forgassuk sütés közben.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: -
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4004
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 10.

Ajánló

Különösebb fűszerezés nélkül ajánlom köretnek, bármilyen szaftosabb húsétel mellé. Sózás nélkül is markánsan sós az íze, vigyázzunk, tényleg csak kevés sót használjunk, ha ízesítünk! Amennyiben főételnek szánjuk, tálaljunk mellé grillezett zöldségeket, gombát, vagy mártogatós, tejfölös-majonézes szószokkal is fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évekkel ezelőtt ismertem meg a grillsajtot. Egy társasággal egy bakonyi község eldugott zugában Halloween partyt rendeztünk, egy túrázós hosszú hétvégével egybekötve. Az utolsó napra már mindenki teljesen teleette magát, és el is fogyott a sok nehéz étel (bográcsolás volt a fő ételkészítési tevékenység), így a nevezett utolsó ebédre valami könnyűt szerettünk volna. Ekkor került a szemem elé a nevezett grill sajt, ami ugyan nem könnyű, de mégis finom étek. Azóta rendszeresen készítem, több változatban is, sokszor köretnek, de fűszerezve akár főételnek is, itt az egyik legalapabb változatot mutatom be, ami annyira egyszerű, hogy igazából receptnek sem biztos, hogy nevezhető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...