r
Nosalty Logó

Babtorta kakaós krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Atina
Babtorta kakaós krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 723 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 4342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 367 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 723 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    183.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7858 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1929 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1056 mg
  • Foszfor
    3193 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1301 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 4342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A babot puhára főzzük. (Érdemes előző este, hogy kihűljön!)
  2. A kihűlt babot összezúzzuk. (Én héjastól tettem.)Beletesszük a sütőport, a citrom reszelt héját, a zsemlemorzsát és a kakaóport.
  3. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a babos masszát.
  4. A tojásfehérjét habnak felverjük, és belekeverjüka tésztába.
  5. Zsírozott, lisztezett tortaformában mérsékelttűzön, lassan sütjük tűpróbáig. (Nekem kb. 80 perc volt.)
  6. Elkészítjük a krémet: a vajat a cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a kakaóport és a rumot.
  7. A megsült tortát kihűlés után 3-ba vágjuk,és megkenjüka krémmel.
  8. A tortabevonót vízgőz fölött megolvasztjuk,és rákenjüka torta tetejére és az oldalára.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 118
  • Össznézettség: 14456
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom barátjának akartam kedveskedni, mert nagyon szereti a babot. Nagyon régen ettem babtortát, előkerestem a receptet, és megsütöttem. Nagyon finom lett!!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...