r
Nosalty Logó

Babos csirkeragu sütőben sült burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Babos csirkeragu sütőben sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2583 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2043.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    1176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    15182 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8174.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    2286 mg
  • Nátrium
    4703 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1480.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1146 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    60726 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 2583 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2666 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott csirkemellet kevés forró olívaolajon megpirítjuk, sózzuk.
  2. Rászórjuk a felkarikázott kolbászt, kiolvasztjuk a zsírját.
  3. Hozzáadjuk a durvább darabokra szelt hagymát, megpuhítjuk.
  4. Jöhet a feldarabolt paradicsom, kicsit hőkezeljük.
  5. Hozzáöntjük a babot, a paradicsomszószt és a vizet. Elkeverjük, és a csirke teljes puhulásáig rotyogtatjuk.
  6. A burgonyákat alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg. 180-200 fokra előmelegített sütő aljába gurítjuk őket. 10 percenként megfordítjuk, hogy minden oldalról átsüljenek. Addig sütjük, míg hústűvel megszúrva puhának nem érezzük.
  7. Tálalásig konyharuhába csomagoljuk. Így meleg marad, ill. a héja is könnyebben lehúzható. Tálaláskor pedig a burgonyákat kettévágjuk és megtöltjük a babos csirkeraguval.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10834
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept nemisbékától származik, az ő Babos-chorizós csirkeragujának a régi Wendy’s-es csilis-babos-burgonyás időket felidéző verziója.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...