r
Nosalty Logó

Babka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Julcsi
Babka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 898 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 898 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2471.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.5 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 3588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, szárított élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, a két tojást és a tejet.
  3. Kidolgozzuk a tésztát. Először kézzel, majd a robotgép dagasztókarjával jó alaposan. Egy ragadós tésztát kapunk eredményül.
  4. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  5. Lisztezett deszkán téglalapalakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a csokoládét, mazsolát, fahéjat. ( Aki édesebben szereti, itt még szórhat rá cukrot.) Ne sajnáljuk egyik hozzávalót sem!
  6. A hosszanti oldalától szorosan feltekerjük, majd 6 egyforma részre vágjuk egy jó éles késsel.
  7. Kivajazunk egy őzgerincformát, és szorosan egymás mellé tesszük a levágott darabokat. Félretesszük még egy fél órát kelni. Ezalatt 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  8. 25 percig sütjük, majd letakarjuk alufóliával - hogy ne égjen meg a teteje -és így még 10 percig.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 496
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 61853
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babka
Julcsi 4 recept

A babka egy kedvelt lengyel kalács, ami "nagymamát" vagy "nénikét" jelent. Leginkább töltött kalácsként ismerik, a töltelék lehet: csoki, aszalt gyümölcs, vaníliás cukor, dió vagy mandula. A csokival töltött kalács felszeletelve nagyon látványos, egy habos kakaó mellé kiváló reggeli, vagy uzsonna.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...