r
Nosalty Logó

Baba kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
etella
Baba kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék1

töltelék2

töltelék3

kenés

Összesen 1382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék1

töltelék2

töltelék3

kenés

Összesen 16571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék1

töltelék2

töltelék3

kenés

Összesen 338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1594.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    395.1 g

Zsír

  • Összesen
    598 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    266 g
  • Koleszterin
    1810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19133.8 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    877 mg
  • Kálcium
    6149 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    2103 mg
  • Foszfor
    7068 mg
  • Nátrium
    2744 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2434.2 g
  • Cukor
    763 mg
  • Élelmi rost
    146 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    561 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1746 micro
  • Kolin:
    1773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2578 micro
Összesen 16571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék1

töltelék2

töltelék3

kenés

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a tojásokat, a cukrot, a sót és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, kalácstésztát dagasztunk.
  2. Amikor már szépen összeállt a tészta, akkor adjuk csak hozzá az olvasztott zsírt, és tovább dagasztjuk, amíg a tészta elválik a kéztől és az edény falától. Langyos helyen, letakarva 1 órát hagyjuk kelni.
  3. Amikor a tészta szépen megkelt, kicsit átgyúrjuk, egy nagyobb hengerré sodorjuk, és 4 egyenlő részre vágjuk.
  4. Három darab tésztát nagyjából ujjnyi vastagra nyújtunk, az egyiket a porcukorral elkevert mákkal, a másikat a porcukorral elkevert dióval, a harmadikat pedig a mazsolával vagy aszalt szilvával egyenletesen megkenjük, és feltekerjük.
  5. Ezt a három szálat összefonjuk, és egy kizsírozott tepsibe fektetjük. A negyedik részből formázhatjuk a tetejére, hogy baba formát kapjon. Ezután ismét 1 órát hagyjuk kelni.
  6. Mielőtt a sütőbe tennénk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben körülbelül 1 órát sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x 30 x 6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2694
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 17.

Ajánló

Ajánlom, hogy csak akkor kezdjen bele bárki a készítésébe, ha kellő ideje van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
etella 9 recept

Ezt a receptet a Gasztro Angyal műsorában láttam. Ez a hozzávaló mennyiség az eredeti. Én csak a feléből készítettem, aki ügyes, és van elég ideje, az a kalács tetejét baba formára is díszítheti. Én sietve készítettem (mindig türelmetlen vagyok az új receptekkel), ettől függetlenül a család fél nap alatt befalta. Nagyon időigényes a kelesztés miatt, de a végeredmény feledteti a fárasztó munkát.

Hozzávalók

tészta

töltelék1

töltelék2

töltelék3

kenés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...