Avokádó-édeskömény-saláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
249
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
498
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 241.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 270 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 1267 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1897 micro
Összesen
249
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 817.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 483.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 540 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 2534 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3794 micro
Összesen
498
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 453 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy jénaiban vagy salátás tálban összekeverjük az olajat, almaecetet és sót.
- Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, a húsát még a héjában kockákra vágjuk. Kanállal a jénaiba kaparjuk. Elkeverjük, hogy a lé bevonja. Ezzel megakadályozzuk, hogy megbarnuljon.
- Az újhagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük. Az avokádóhoz keverjük.
- Az édeskömény szárait levágjuk. Ha van rajta szép levél, azt félretesszük.
- Az édeskömény külső héját lefejtjük. A szár részéből fél centi vastag korongot levágunk. Kettévágjuk, mint a hagymát. Az egyik felét a deszkára fektetjük, és felkockázzuk, mint a hagymát. A másik féllel is hasonlóan járunk el.
- A feldarabolt édesköményt a jénaiba szórjuk, elkeverjük.
- 2 személyre tálaljuk, és édeskömény levéllel díszítjük.
- A hűtőben tárolhatjuk egy napig, addig az avokádó nem barnul meg.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 2057
- Feltöltés dátuma: 2016. február 10.
Ajánló
Az édeskömény enyhe emésztési zavaroknál segíthet. Szoptatós anyukák is használhatják, tejtermelés növelő. Száraz köhögés és rekedtség orvoslására is használják. Gyulladáscsökkentő, magas C-vitaminban, káliumban, kalciumban, magnéziumban.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Friss, zöld, nyers, vitamindús és finom. Az avokádó és az édeskömény a két kedvencem. Baromfival ettük, de hallal, steakkel is el tudom képzeni.