Aszpikos tojásos-sonkás zöldség
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Az aszpikhoz
-
3g zselatin8 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
13g víz0 kcal
-
125g víz0 kcal
A belsejéhez
-
60g főtt tojás93 kcal
-
24 kcal
-
38g gépsonka52 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
185
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Az aszpikhoz
-
10g zselatin34 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
50g víz0 kcal
-
500g víz0 kcal
A belsejéhez
-
240g főtt tojás372 kcal
-
150g franciasaláta alap96 kcal
-
150g gépsonka207 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
742
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Az aszpikhoz
-
0.9g zselatin3 kcal
-
0.9g leveskocka3 kcal
-
4.5g víz0 kcal
-
45g víz0 kcal
A belsejéhez
-
21.6g főtt tojás34 kcal
-
13.5g franciasaláta alap9 kcal
-
13.5g gépsonka19 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
68
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1039.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 875 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 182.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
185
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 70.4 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 895 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4157.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 3500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 728.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 705 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 847 micro
Összesen
742
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Az aszpikhoz
- A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, keresztbe félbevágjuk.
- A mirelit zöldséget roppanósra pároljuk.
- Egy lábosba teszünk 1/2 dl vizet, beleszórjuk a zselatint, és elkeverjük.
- 5 dl vízzel a zöldségleveskockából elkészítjük a levest, apránként a megolvadt zselatinhoz keverjük, és teljes felolvadásig kevergetjük. Ha szükséges, sózzuk meg.
- A sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk.
- 4 db kb. 2 dl-es poharat, vagy bögrét hideg vízzel kiöblítünk. 2-3 kanál levet tegyünk bele, és a hűtőbe téve hagyjuk dermedni kb. 20-25 percig (célszerű az üvegpohár, hogy lássuk, hogy alakul, a végén a kiborításnál is jobb).
- A megdermedt aszpikra rátesszük a félbevágott tojások felét, sárgájukkal lefelé. Köré rakjuk a felcsíkozott sonkaszeleteket,1-2 kanál lét öntük rá (ha megdermedt volna az alaplé, picit melegítsük fel).
- Ismét sárgájával lefelé rátesszük a másik fél tojást köré, és a tetejére szórjuk a zöldségeket, színültig töltjük az aszpikos lével. Minimum 3 órára tegyük be a hűtőbe, de ideálisabbha egész éjszaka, vagy 1 napig hagyjuk dermedni.
- Tálalás előtt kés hegyével körbevágjuk, mártsuk a poharakat forró vízbe (ne kerüljön bele víz), ha szükséges késsel oldalról óvatosan belenyúlva lazítsuk meg, és egy kistányérra borítsuk ki.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 197
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 24870
- Feltöltés dátuma: 2012. október 24.
Ajánló
Én pulykamell sonkából készítettem, mert az volt itthon. Ha gépsonkát teszünk bele, a színvilág intenzívebb lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Reggel a szokásos kérdésemre: "mi legyen a vacsora?" -azt a választ kaptam: "valami könnyű". A lecke feladva, így lapozgatni kezdtem a recepttáramban. Végül erre a Lajos Mari féle receptre esett a választásom. Kicsit átalakítottam, mert az eredeti receptben bor és bors is van, én meg nem találtam fontosnak, hogy legyen benne. Reggel gyorsan elkészítettem, ráért egész nap dermedni a hűtőben.