Aszalt szilvával töltött karaj Lizinkától
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
98 kcal
-
38g alma18 kcal
-
25g aszalt szilva60 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
707
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
393 kcal
-
150g alma70 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2829
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
64.3g sertés rövidkaraj107 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
-
3.9g kolozsvári szalonna25 kcal
-
9.6g alma5 kcal
-
6.4g aszalt szilva15 kcal
-
5.8g lilahagyma2 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
6.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
182
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 897 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 259.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
707
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 220.9 g
Zsír
-
Összesen 174.2 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 694 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3587.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 2324 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.6 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1038.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 431 micro
-
β-crypt 108 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
2829
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
-
6 ek napraforgó olaj
-
6 dkg kolozsvári szalonna
-
10 dkg aszalt szilva
-
1 közepes fej lilahagyma
-
1 dl víz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Minden mozzanatot előző nap kell elvégezni! A felszúrt húst bedörzsöljük alaposan sóval, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
- Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat és kisütjük benne a felkockázott szalonnát. (Nem szabad pörcösre megpirulnia!) Majd hozzátesszük a felszeletelt hagymát és összesütjük. Ezután következik a szeletelt alma, a félbe vágott aszalt szilva és a rozmaring. Kevergetve addig sütjük, amíg az alma kompót-szerűen meg nem puhul.
- Langyosra hűtjük. Egy nagyobb darab folpack fóliát vágunk, és arra halmozzuk a tölteléket. Rúd alakúra formáljuk (a karaj méretéhez igazodva) a fóliában és a fólia végeit megpödörve fagyasztóba tesszük. Néha utánanyúlunk a mélyhűtőbe és tényleges henger alakúra egyengetjük.
- Másnap az összefagyott tölteléket beletesszük karajba, és a húst egy tepsibe rakjuk, amibe beleöntünk kb. 4-5 evőkanál olajat és 1 dl vizet. Alufóliával letakarva, közepesen forró sütőbe tesszük és kb. 1,5 - 2 óra alatt készre sütjük.
- A sütőből kivéve langyosra hűtjük, és úgy szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4875
- Feltöltés dátuma: 2015. április 11.
Ajánló
Főtt burgonya és párolt káposzta illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Évekkel ezelőtt egy főzőműsorban láttam ezt a receptet. A hozzávalókat gyorsan lekörmöltem egy darab papírra, amit azóta őrizgetek. Most jött el az ideje, hogy elkészítsem. Nagyon finom, ünnepi étel!