r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-vörösboros csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
siklitimi
Aszalt szilvás-vörösboros csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1296
Kalória
43.2g
Fehérje
107g
Szénhidrátok
74g
Zsír
178.2g
Víz
217.2g
Koleszterin
7.4g
Rost
23.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1296 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5180 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1296 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.9 g

Zsír

  • Összesen
    296.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5537.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    2246 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.8 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    713 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    868 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    788 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 5180 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

  1. Előző este vörösborba áztatjuk az aszalt szilvát.
  2. A csirkemellet először kiterítjük a vágódeszkára, és ahol úgy fog kinézni, mint egy pillangó két szárnya. Középen kettévágjuk. Aztán megfordítjuk a húst, és hosszában szintén elvágjuk. Akkora szeleteket kapjunk, hogy zsebet lehessen a végén vágni a töltéshez. Ezt megismételjük a másik fél melle húsával is.
  3. A szilvákat kiszedjük a borból, és jól lecsepegtetjük.
  4. A melldarabok végét óvatosan megvágjuk egy éles késsel. Nagyon ügyelve arra, hogy a hús oldalát ne szúrjuk át, akkora zsebet vágunk, amekkorát csak enged a csirkemell-filé.
  5. A csirkemelleket megtöltjük az aszalt szilvával, és hegyes fogpiszkálóval összezárjuk a nyílást.
  6. Ha minden mellfilé darabot megtöltöttünk, akkor bepanírozzuk a szokásos módon, és forró olajban kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Hosszú évekkel ezelőtt egy barátnőm hozott kóstolót ebből az ételből, és nagyon ízlett. Az ünnepekre elkészítettem, s azóta is a szenteste nagy vacsorakedvence nálunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!