Aszalt szilvás-vörösboros csirkemell
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
siklitimi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
50g édes vörösbor41 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
63g zsemlemorzsa247 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1296
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
200g édes vörösbor164 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
250g zsemlemorzsa988 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
5180
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
26.9g csirkemellfilé32 kcal
-
12g aszalt szilva29 kcal
-
12g édes vörösbor10 kcal
-
9.9g tojás12 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
15g zsemlemorzsa59 kcal
-
15.3g napraforgó olaj135 kcal
Összesen
310
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 74 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1384.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 561 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 178.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
1296
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.9 g
Zsír
-
Összesen 296.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 869 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5537.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 262 mg
-
Kálcium 670 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 1958 mg
-
Nátrium 2246 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.8 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 713 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 110 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 868 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 788 micro
-
β-crypt 199 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1053 micro
Összesen
5180
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
2 dl édes vörösbor
-
3 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
25 dkg zsemlemorzsa
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Előző este vörösborba áztatjuk az aszalt szilvát.
- A csirkemellet először kiterítjük a vágódeszkára, és ahol úgy fog kinézni, mint egy pillangó két szárnya. Középen kettévágjuk. Aztán megfordítjuk a húst, és hosszában szintén elvágjuk. Akkora szeleteket kapjunk, hogy zsebet lehessen a végén vágni a töltéshez. Ezt megismételjük a másik fél melle húsával is.
- A szilvákat kiszedjük a borból, és jól lecsepegtetjük.
- A melldarabok végét óvatosan megvágjuk egy éles késsel. Nagyon ügyelve arra, hogy a hús oldalát ne szúrjuk át, akkora zsebet vágunk, amekkorát csak enged a csirkemell-filé.
- A csirkemelleket megtöltjük az aszalt szilvával, és hegyes fogpiszkálóval összezárjuk a nyílást.
- Ha minden mellfilé darabot megtöltöttünk, akkor bepanírozzuk a szokásos módon, és forró olajban kisütjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 32
- 7 napos nézettség: 132
- Össznézettség: 11096
- Feltöltés dátuma: 2011. december 11.
Ajánló
Lehet egyben is tálalni a töltött csirkemelleket, de szerintem sokkal mutatósabb, ha ferdén felszeleteljük, miután hűlt egy kicsit, és úgy rendezzük tálra. Meg lehet próbálni a csirkemájas tölteléket is. Ugyanaz a munkamenet, mint itt, csak a borban áztatott szilva helyett fűszeres csirkemájat töltünk a csirkemellekbe. Én krumplipürével és őszibarack befőttel szoktam kínálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
siklitimi
41 recept
Hosszú évekkel ezelőtt egy barátnőm hozott kóstolót ebből az ételből, és nagyon ízlett. Az ünnepekre elkészítettem, s azóta is a szenteste nagy vacsorakedvence nálunk.