r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Aszalt szilvás keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 273 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    213.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2404.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 3269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat az édesítővel és a tojássárgájával kikeverjük, majd a többi hozzávalót is beleforgatjuk. Puha tésztát kapunk.
  2. Fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A tésztából diónyi adagokat tépünk ki, tenyerünk közt golyót formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd tenyerünkkel ellapítjuk kb. fél cm vékonyságúra.
  4. A tetejüket megkenhetjük egy kis juharsziruppal.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt megsülnek. A tepsiben hagyjuk a kekszeket kihűlni, csak hidegen szedjük ki, nehogy eltörjenek. 36-40 db lesz ebből a mennyiségből.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x40 x 2
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1657
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvás keksz
Évi néni 1830 recept

Nagyon szeretem az aszalt gyümölcsöket és a kekszeket is. Családom is hasonlóképpen érez, így ez egy gyors meglepetés volt számukra reggelire.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...