r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-gesztenyés piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Aszalt szilvás-gesztenyés piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 498 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3994 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 498 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3218.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1458 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2271 micro
Összesen 3994 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Összekeverjük a piskóta hozzávalóit, és megsütjük a tésztát. Hagyjuk kihűlni.
  2. A pudingot a cukorral és a tejjel hagyományos módon megfőzzük, kihűtjük. A kihűlt pudingoz hozzákeverjük a gesztenyemasszát, géppel alaposan kikeverjük.
  3. A puha vajat kihabosítjuk, majd kisebb adagonként hozzákeverjük a gesztenyés-pudingos krémet. Ha nem találjuk kellően édesnek, porcukrot itt még tudunk a krémhez adni.
  4. A piskóta szélére kevés krémet teszünk, aszalt szilvával kirakjuk. Pár kanálnyi krém kivételével (amivel kívül vonjuk be a tésztát) a krémet a piskótára kenjük és feltekerjük.
  5. A maradék krémmel kívülről vonjuk be a piskótát, tetszés szerint kakaóporral is megszórhatjuk.
  6. Hűtőben jól kihűtjük a süteményt, utána szeljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2047
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 28.

Ajánló

Ügyeljünk arra, hogy az aszalt szilva puha fajta legyen (pl. Naturfood), amennyiben keményebbnek találjuk, érdemes kevés vízben átpárolni, majd lecsepegtetni és így felhasználni. Piskótát sütni mindenki tud, illetve mindenkinek megvan a bevált receptje. Ehhez a krém mennyiséghez 8 tojásból sütöttem vizes piskótát. A férjem nem nagy rajongója a piskótatekercsnek, a gesztenyésnek pedig végképp nem; de így ízlett neki! Könnyű, nem nehéz, habos - de nem túl vajas - krémet sikerült összeállítani.:p

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szombat délutáni "süssünk valamit" ötleteléséből született ez a variáció. A krém még nem szilárdult meg kellőképpen a szeleteléskor, de már nem bírtam tovább visszafogni a kiscsaládomat.:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...