r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás felfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Aszalt szilvás felfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír

felfújthoz

tetejére

Összesen 749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír

felfújthoz

tetejére

Összesen 2997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír

felfújthoz

tetejére

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3859.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    1446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    207 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 2997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

felfújthoz

tetejére

Elkészítés

felfújthoz

  1. A kalácsot nem túl vastag szeletekre vágjuk, majd sütőlemezre tesszük, és közepes erősségű tűznél (gázsütő 3-as fokozat) halvány barnára megpirítjuk. Amíg pirul a kalács, az aszalt szilvákat hosszában kettévágjuk.
  2. Egy tálban (kézi robotgép legalacsonyabb fokozat) habosra keverjük a tojásokat, a cukrot és a pudingport.
  3. Egy kuglóf formát kivajazunk, és ebbe fektetünk egy réteg kalácsot. Erre szórjuk az aszalt szilvát, és meglocsoljuk a pudingporos tejjel, majd ismét kalács következik. Ily módon folytatjuk a rétegezést a kuglóf formában, amíg tart a hozzávalókból. Arra ügyeljünk, hogy a legfelső réteg kalács legyen.
  4. Ezután egyenletesen ráöntjük a maradék tojásos tejet, és jól lenyomkodjuk a tetejét, hogy a massza mindenütt átjárja.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.

tetejére

  1. Amikor elkészült a felfújt, egy tálra borítjuk. Megvárjuk, amíg egy kicsit lehűl, és gazdagon meghintjük porcukorral. Melegen kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8789
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvás felfújt
Lizinka_ 604 recept

Finom, harmatos édesség. Kitűnő desszert ebéd után, de uzsonnára tálalva is nagyszerű.

Hozzávalók

felfújthoz

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...