r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-csokis kuglóf marcipánmázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt szilvás-csokis kuglóf marcipánmázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    136 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4833.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.1 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    306 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 3560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojássárgáját a kristálycukorral (édesítő porral) habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, illetve az aromákat. Belereszeljük a citromhéjat.
  3. Hozzáadunk egy csipet sót és a sütőport. A lisztet apránként adagolva, belekeverjük a masszába.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan (lapátoló mozdulatokkal) beleforgatjuk a masszába.
  5. A aszalt szilvát és a csokit apróra vágjuk, és a tésztába forgatjuk.
  6. A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztát beleöntjük, kicsit megrázogatjuk a formát, hogy egyenletesen elrendeződjenek benne az aszalt szilva és csokidarabok. (Nem süllyednek le az aljára, szépen eloszlanak.)
  7. Megsütjük. (Sütőtől is függ, én légkeverésest használok. Ha már szép a színe, érdemes megszúrni 35-40 perc után is, nincs-e kész.)
  8. Kiborítjuk a formából, picit hűlni hagyjuk, és rácsurgatjuk a cukormázat. (Ne öntsük, inkább kanállal csurgassuk, mert az egész lefolyik az oldalán, így is kb. 10-20%-os a veszteség.)
  9. Melegen is finom, de inkább hidegen érdemes tálalni. Akár a fogyasztás előtti nap estéjén is el lehet készíteni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: kuglóf forma
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8139
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 30.

Ajánló

Miután sok íz játszik össze a sütiben, éppen az isteni és a gejl határán van, úgyhogy óvatosan az extra ízesítők adagolásával. Eddig mindenkit levett a lábáról, engem is :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a Kiki által feltöltött kuglóf recept saját adaptációja…köszi az „alapreceptért”.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...