Aszalt szilvás csirkemell tejszínes mártásban
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hoprik ferencné
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
43g bacon167 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
25g víz0 kcal
-
8g rizsliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Összesen
732
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
170g bacon668 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
100g víz0 kcal
-
30g rizsliszt110 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Összesen
2929
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
45.9g csirkemellfilé55 kcal
-
11.5g aszalt szilva28 kcal
-
9.8g bacon38 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
-
14.4g főzőtejszín19 kcal
-
5.7g víz0 kcal
-
1.7g rizsliszt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Összesen
168
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.1 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1364.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 621 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 291.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 227 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
732
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 220.5 g
Zsír
-
Összesen 150.1 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 884 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5459.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 516 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 382 mg
-
Foszfor 2484 mg
-
Nátrium 1824 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.6 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1165.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 691 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 831 mg
-
Retinol - A vitamin: 602 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 907 micro
-
β-crypt 187 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 303 micro
Összesen
2929
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg csirkemellfilé
-
20 dkg aszalt szilva
-
10 szelet bacon
-
3 dkg vaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 ek tejföl
-
2.5 dl főzőtejszín
-
1 dl víz
-
2 evőkanál rizsliszt
-
só ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
gyömbér ízlés szerint
-
kurkuma ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellet megklpfoljuk, enyhén besózzuk.
- Az aszalt szilvával feltekerjük, majd 2-3 szelet baconnel is körbetekerjük. Ha kell, megszúrjuk hústűvel vagy fogpiszkálóval.
- A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, vajon üvegesre pároljuk, majd beledobjuk a finomra vágott fokhagymát is.
- Megszórjuk liszttel, és felengedjük a tejszínnel.
- Simára keverjük a tejföllel és vízzel.
- Sózzuk, fahéjjal és gyömbérrel ízesítjük, hogy szép sárga legyen egy késhegynyi kurkumával jól elkeverjük.
- Egyet rottyan, majd tűzálló tálba öntjük, és belerakjuk a tekercseket.
- Előbb lefedve, hogy a hús átsüljön, majd fedő nélkül pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 90
- Össznézettség: 19541
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hoprik ferencné
55 recept
Nagyon sok aszalt szilvával töltött receptet találtam, de mind magában volt megsütve. Én nem szeretem a szárazt húst, ezért találtam ki neki egy fincsi mártást, de szerintem nem muszáj egyben sütni, lehet külön megsütni a tekercseket, a mártást besűríteni, és csak tálaláskor hozzáadni a húshoz. Nagyon finom lett, és ez a lényeg.