r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás csirkemell tejszínes mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hoprik ferencné
Aszalt szilvás csirkemell tejszínes mártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 732 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2929 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 732 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5459.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2484 mg
  • Nátrium
    1824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 2929 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megklpfoljuk, enyhén besózzuk.
  2. Az aszalt szilvával feltekerjük, majd 2-3 szelet baconnel is körbetekerjük. Ha kell, megszúrjuk hústűvel vagy fogpiszkálóval.
  3. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, vajon üvegesre pároljuk, majd beledobjuk a finomra vágott fokhagymát is.
  4. Megszórjuk liszttel, és felengedjük a tejszínnel.
  5. Simára keverjük a tejföllel és vízzel.
  6. Sózzuk, fahéjjal és gyömbérrel ízesítjük, hogy szép sárga legyen egy késhegynyi kurkumával jól elkeverjük.
  7. Egyet rottyan, majd tűzálló tálba öntjük, és belerakjuk a tekercseket.
  8. Előbb lefedve, hogy a hús átsüljön, majd fedő nélkül pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 19374
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvás csirkemell tejszínes mártásban
Hoprik ferencné 55 recept

Nagyon sok aszalt szilvával töltött receptet találtam, de mind magában volt megsütve. Én nem szeretem a szárazt húst, ezért találtam ki neki egy fincsi mártást, de szerintem nem muszáj egyben sütni, lehet külön megsütni a tekercseket, a mártást besűríteni, és csak tálaláskor hozzáadni a húshoz. Nagyon finom lett, és ez a lényeg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...