r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-camembert sajtos csirkemellrolád

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Aszalt szilvás-camembert sajtos csirkemellrolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3290 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2360.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 823 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.3 g

Zsír

  • Összesen
    164.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1068 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9443.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    3498 mg
  • Nátrium
    3907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1129 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 3290 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, és kicsit megsózzuk.
  2. A baconszeleteket kereszte fektetjük egy őzgerinc formába úgy, hogy a szélei kilógjanak.
  3. A hússzeleteket ráhelyezzük a baconszalonnára, hogy ezek is kilógjanak, hogy majd fel tudjuk hajtani őket.
  4. A húsra szeleteljük a camembert felét, rátesszük az aszalt szilvákat szorosan egymás mellé. A szilvát finoman megszórjuk szerecsendióval. Erre a camembert másik fele jön, erre a szeletelt őszibarack, ez is kapjon kevés szerecsendiót, végül a tetejére reszeljük a sajtot.
  5. A kilógó húsokat ráhajtjuk a töltelékre, hogy felül összeérjen a végük. Ha ez nem megy, akkor hagyjunk 2-3 szelet húst, amit végigfektetünk a tölteléken. A végén ráhajtjuk a baconszeleteket, hogy mindenütt fedje a húst.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük.
  7. Kivesszük a sütőből, ráteszünk a tetejére egy mélyebb tepsit, és gyors, de óvatos mozdulattal az egészet megfordítjuk (vigyázat, forró leve van!), levesszük az őzgerincet a húsról, és így is sütjük még 10 percig.
  8. Szeletelés előtt még 10 percet hagyjuk pihenni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 501
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 38762
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 22.

Ajánló

Almakompót illik hozzá. Szerintem más aszalt gyümölccsel is finom lehet. Ha túl kemény lenne a szilva, áztassuk egy kis langyos vízbe felhasználás előtt. De biztos a vörösbor sem rontaná el. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harminc éves lett a fiam. Ez olyan szép kerek évforduló, és tényleg vízválasztó, mostmár a legfelnőttebb felnőttkorba lépett. Párommal szerettük volna nagyon emlékezetessé tenni ezt a napot, igazán meglepi, "nem is számít rá" ajándékkal, apró figyelmességekkel, egy különlegesen terített ünnepi asztallal, és nem utolsósorban egy felejthetetlen vacsorával. A fiam nagyon szereti a gyümölcs-hús variációt, így az ő tiszteletére kreáltam ezt a töltött húst. Nagyon izgultam, hogy milyen lesz, hogy fog ízleni neki, hogy fog-e egyáltalán ízleni a családnak. Magam is meglepődtem, de akkora sikere volt, ami minden képzeletemet felülmúlt. Sőt, az volt a közkívánat, hogy karácsonyra is ilyet készítsek. Készítek én szívesen, hiszen nincs is annál jobb érzés, mint amikor percek alatt elkapkodják a tálról a főztömet, mert annyira ízlik. Az ünnepi vacsora tehát jól sikerült, megvan a karácsonyi menü is, de a lényeg, hogy a fiamat is igazán vidámnak láttam aznap este. Remélem, tengernyi szép év vár még rá az életben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...