Aszalt-sárgabarackos kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabinéni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
50g tej28 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
3g habtejszín7 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
90 kcal
-
121 kcal
-
15g mandulapehely89 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
1192
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
200g tej112 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
40g friss élesztő42 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
150g aszalt sárgabarack362 kcal
-
483 kcal
-
60g mandulapehely354 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4766
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
14g tej8 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
2.8g friss élesztő3 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
35.1g finomliszt128 kcal
-
0.7g habtejszín2 kcal
-
7g étcsokoládé38 kcal
-
10.5g aszalt sárgabarack25 kcal
-
10.5g kandírozott narancshéj34 kcal
-
4.2g mandulapehely25 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
Összesen
334
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 806.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 863 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
1192
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.5 g
Zsír
-
Összesen 162.1 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 414 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3226.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 676 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 495 mg
-
Foszfor 1409 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 747.9 g
-
Cukor 322 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 221.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1063 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 515 micro
-
Kolin: 283 mg
-
Retinol - A vitamin: 776 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 3450 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 382 micro
Összesen
4766
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
334
kcal
Hozzávalók
-
2 dl tej
-
6 dkg cukor
-
4 dkg friss élesztő
-
10 dkg vaj
-
1 csipet só
-
50 dkg finomliszt
-
6 dkg mandulapehely
Elkészítés
- A tejet 2 kiskanál cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
- Robotgép üstjébe öntjük az élesztős tejet, hozzáadunk 10 dkg felolvasztott vajat, egy csipet sót, kb. 5 dkg cukrot (én a kandírozott narancshéj forgatásából visszamaradt narancsos cukrot használom hozzá), és az 50 dkg lisztet.
- A géppel megdagasztatjuk a tésztát, majd pihentetjük kb. 30-40 percet, hogy szépen megkeljen.
- Amíg kel a tészta, kockázzuk fel kis darabokra a csokoládét, vágjuk fel hasonló méretűre az aszalt sárgabarackot és a kandírozott narancshéjat, és keverjük hozzá a szeletelt mandulát is.
- Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki kb. gáztepsi méretűre (lisztezés nem szükséges a nyújtáshoz), kenjük meg egy felvert tojásfehérjével, és ezt szórjuk meg a töltelékkel. A töltelék nem kis mennyiségű, nincs tévedés! Tekerjük fel, mint a bejglit. A szélétől két ujjnyi távolságra vágjuk félbe hosszában, és csavarjuk meg, amennyiszer csak sikerül.
- Kenjük meg a tetejét 1 tojássárgájával, amelyet 2-3 evőkanál tejszínnel (vagy tejjel) gazdagítottunk.
- 170 fokos sütőben süssük aranybarnára, kb. 35 perc alatt. Felvágás előtt várjuk meg, míg legalább langyos lesz, de hidegen, megvajazva is isteni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 479
- Feltöltés dátuma: 2016. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Gabinéni
9 recept
Ha december, akkor sárgabarackos kalács. Legalábbis a gyerekeim nem tudják elképzelni, hogy ebben az időszakban ne süssünk egy ilyen gazdag töltelékkel rendelkező, igazán harmonikus ízvilágú kalácsot, amelyből kihagyhatatlan a cukrozott narancshéj.