r
Nosalty Logó

Aszalt-sárgabarackos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabinéni
Aszalt-sárgabarackos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4766 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3226.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.9 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3450 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 4766 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 2 kiskanál cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Robotgép üstjébe öntjük az élesztős tejet, hozzáadunk 10 dkg felolvasztott vajat, egy csipet sót, kb. 5 dkg cukrot (én a kandírozott narancshéj forgatásából visszamaradt narancsos cukrot használom hozzá), és az 50 dkg lisztet.
  3. A géppel megdagasztatjuk a tésztát, majd pihentetjük kb. 30-40 percet, hogy szépen megkeljen.
  4. Amíg kel a tészta, kockázzuk fel kis darabokra a csokoládét, vágjuk fel hasonló méretűre az aszalt sárgabarackot és a kandírozott narancshéjat, és keverjük hozzá a szeletelt mandulát is.
  5. Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki kb. gáztepsi méretűre (lisztezés nem szükséges a nyújtáshoz), kenjük meg egy felvert tojásfehérjével, és ezt szórjuk meg a töltelékkel. A töltelék nem kis mennyiségű, nincs tévedés! Tekerjük fel, mint a bejglit. A szélétől két ujjnyi távolságra vágjuk félbe hosszában, és csavarjuk meg, amennyiszer csak sikerül.
  6. Kenjük meg a tetejét 1 tojássárgájával, amelyet 2-3 evőkanál tejszínnel (vagy tejjel) gazdagítottunk.
  7. 170 fokos sütőben süssük aranybarnára, kb. 35 perc alatt. Felvágás előtt várjuk meg, míg legalább langyos lesz, de hidegen, megvajazva is isteni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 479
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt-sárgabarackos kalács
Gabinéni 9 recept

Ha december, akkor sárgabarackos kalács. Legalábbis a gyerekeim nem tudják elképzelni, hogy ebben az időszakban ne süssünk egy ilyen gazdag töltelékkel rendelkező, igazán harmonikus ízvilágú kalácsot, amelyből kihagyhatatlan a cukrozott narancshéj.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...