Aszalt sárgabarackkal töltött kifli
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
90 kcal
-
70 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
31g tepertő237 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g tej7 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
3 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g kacsazsír0 kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
300g aszalt sárgabarack723 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g tepertő1893 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
17.8g aszalt sárgabarack43 kcal
-
11.8g sárgabaracklekvár33 kcal
-
29.6g finomliszt108 kcal
-
14.8g tepertő112 kcal
-
8.9g vaj64 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
5.9g tej3 kcal
-
5.9g tejföl12 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.9g kacsazsír0 kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 849 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 117.4 g
Zsír
-
Összesen 353.1 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5140 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 593 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 1128 mg
-
Nátrium 2940 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 726.6 g
-
Cukor 271 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 345.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1843 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 496 mg
-
Retinol - A vitamin: 1276 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 6789 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 536 micro
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Hozzávalók
-
30 dkg aszalt sárgabarack
-
20 dkg sárgabaracklekvár
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg tepertő
-
15 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
1 dl tej
-
1 dl tejföl
-
2 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 tk só
-
1 kk bors
Elkészítés
- A tejet meglangyosítjuk, cukorral összekeverjük, élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.
- A tepertőt ledaráljuk (nem péppé), összekeverjük aszobahőmérsékletű vajjal, tojássárgával, tejföllel, az élesztős tejjel, és belegyúrjuk a lisztet, sót, borsot (tepertőspogácsa tésztát készítünk). Hűtőbe tesszük folpackban 3-4 órára, de akár egész éjszakára is.
- Az aszalt barackot és a baracklekvárt aprítógépben nagyjából egyneműsítjük(azért jó, hakicsit darabos).
- A hűtőből kivett tésztát 5 cipócskára osztjuk (kb. 20 dkg-osak), ezt kerek, vékony lappá nyújtjuk (2-3 mm), 6 cikkre elvágjuk, a széles végébe töltjük az aszaltbarackos lekvárt, feltekerjük, kifli formájúra hajlítjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (2 tepsibe fért a 30 db), 1 ek kacsazsírral elkevert tojással lekenjük.
- Előmelegített sütőbenmegsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33x2
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1210
- Feltöltés dátuma: 2012. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Igazán a már korábban leírt szilvalekváros tepertős kiflit szerettem volna elkészíteni ajándékba valakinek, de szembesülnöm kellett, hogy a sűrűre redukált szilvalekvárom elfogyott, csak hígabb volt, így azt összedaráltam aszalt szilvával (nagy úr a szükség), és tovább töltögettem a kifliket. Egyszer csak ez a töltelék is elfogyott, és még mindig volt tésztám. Ha egyszer bejött, bejöhet még egyszer, gondoltam, és az aszalt sárgabarackhoz és a baracklekvárhoz folyamodtam. Mivel minimális cukorral, ámde citrommal és némi fűszerrel készítem a lekvárokat, azok igen pikáns aromásak. A végeredmény semmiben nem maradt el a várttól. A tészta és a barack közötti ízvilág kontrasztja kiemeli mindkettőt. Isteni finom, amiből ha nem teszek néhányat félre a családomnak szánt mennyiségből, akkor bizony felkopik az állam, mire este megtérek a munkából. Nagyon szemfülesnek kell lenni nálunk ilyen finomság készítése esetén. Válogatós kisfiam kosárszám tünteti el őket.