r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos spagetti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Aszalt paradicsomos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5164 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 301 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    1170 micro
Összesen 1199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5026 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt paradicsomokat kiemeljük az olajból, és késes aprítóba tesszük egy kanál olajjal, egy kanálnyi paprikakrémmel, és homogén masszává daráljuk.
  2. A hozzávalókat dagasztógépbe mérjük, és jól összegyúrjuk (kézzel sem nagy fáradtság).
  3. Fóliába csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük, de ha több órára ott marad, az sem probléma.
  4. A pihentetett tésztát elővesszük, és négy felé osztjuk (a könnyebb nyújtás miatt), lisztben megforgatva 6-8-szor átnyújtjuk, hajtogatjuk, újra átnyújtjuk, evvel eddzük a tésztát. Majd a kellő vékonyságúra nyújtjuk, így pihentetjük negyed órát, és felvágjuk. Vagy azonnal kifőzzük, vagy kiszárítjuk, és később használjuk fel. Alaposan kiszárítva, papírdobozban tárolva, hosszabb ideig is eltartható.
  5. Ha frissen főzzük, akkor egy nagy fazék vizet felforralunk, azt megsózzuk, és forrástól számított 3-4 perc alatt kifőzzük, majd leöblítjük, olajos serpenyőben átforgatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2683
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt paradicsomos spagetti
Évi néni 1830 recept

Imádom a házi tésztát, és most vettem egy olyan tésztagépet, amin spagettit is lehet készíteni. Ez kell nekem. Lehet színezni, ízesíteni a tésztát. Ez az én világom. Persze vettem hozzá egy tészta szárító állványt is, amire kifejezetten sok tésztát lehet felpakolni, és nagyon gyorsan kiszárítani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...