r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-kolbászos muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dorcus89
Aszalt paradicsomos-kolbászos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A muffinhoz

Az aszalt paradicsomhoz

Összesen 1147 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A muffinhoz

Az aszalt paradicsomhoz

Összesen 6873 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A muffinhoz

Az aszalt paradicsomhoz

Összesen 238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    11788 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 1147 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    597.5 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    328 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8774 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1459 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    5230 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1488.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    158 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    548 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1519 micro
  • β-karotin
    8038 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    70726 micro
  • Lut-zea
    4582 micro
Összesen 6873 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2457 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

Az aszalt paradicsomhoz

Elkészítés

A muffinhoz

  1. Az aszalt paradicsomot és a kolbászt felkockázzuk.
  2. A lisztet a sóval és a sütőporral összekeverjük, majd ehhez öntjük a kolbászt, paradicsomot, oregánót.
  3. Az olajat összekeverjük a tejjel, és apránként, kevergetés mellett, hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  4. Muffinsütőt kiolajozunk, és ebbe egyenlően elosztjuk a tésztát, majd 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3770
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Ajánló

Tejből lehet, több kell, liszttől is függ, mennyit rakunk bele. Akkor jó, ha nem túl folyós, de nem is túl lisztes/kemény.  Én olívaolaj helyett az aszalt paradicsom olaját használtam, ami eleve finom fűszeres, ezért az oregánót el is hagytam, de ha valakinek nincs saját fűszeres olaja otthon, akkor bármilyen fűszerekkel egészítse ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt paradicsomos-kolbászos muffin
dorcus89 81 recept

Ugrai-Nagy Tünde (Ízbolygó blog szerzője) egyik remek szilveszteri receptje. Én "várom a volt kollégiumi szobatársam és csapunk egy csajos bulit" alapon sütöttem meg a nyáron elrakott aszalt paradicsomból. Remek vendégváró, mindemellett laktató is. Szerintem mire holnap ideérnek, sütnöm kell egy újabb adagot, mert közben az itthoniak elkezdtek rájárni.

Hozzávalók

A muffinhoz

Az aszalt paradicsomhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...